Societat

Sant Pere de Ribes

Ribes viu la festa major

La festa major de Sant Pere oferirà la tradicional anada i sortida d'ofici durant aquest matí

Els més petits protagonitzaran l'exhibició de balls populars aquesta tarda

La cercavila matinal, a tres quarts de vuit del matí, encetarà la jornada festiva d'avui

Ribes rendirà avui el seu particular homenatge a Sant Pere amb una jornada de festa major que començarà a primera hora del matí i finalitzarà a la matinada. Des d'ahir, el nucli està immers en una programació d'actes que inclou les tradicionals cercaviles i exhibicions de balls populars i diversos concerts.

Avui, a tres quarts de vuit del vespre, sortirà al carrer la cercavila matinal amb els balls populars, que anirà seguida d'un esmorzar al pati de l'escola El Pi. A un quart d'onze del matí, des de la plaça de la Vila, iniciarà el seu recorregut la cercavila de l'anada a ofici, que se celebrarà a les 11.30 h, a l'església de Sant Pere, i a les 14.30 h hi haurà el vermut de festa major a la plaça de la Vila. Durant la tarda es podrà seguir la cercavila infantil a les 18.30 h, amb una exhibició de balls populars infantils a la plaça de la Vila. I a partir de les 20.30 h començarà la música amb el concert de festa major a càrrec de l'orquestra La Chatta, que també amenitzarà el ball de nit de les 22 h. Tot seguit, hi haurà una Guerra de DJ a l'Espai de Barraques.

La jornada d'ahir

Al migdia de la vigília els protagonistes van ser els més petits, que van participar en la cercavila infantil. Des de la plaça de la Vila i fins a la plaça Marcer, els infants van demostrar el seu coneixement dels balls populars i les seves habilitats com a diables. Ja a la tarda, va celebrar-se el tradicional ball de bastons per les masies, començant per la Rectoria Vella, la masia del Montgròs, la de la Serra, can Climent, El Mur, can Fontanals, el nucli de Puigmoltó i finalitzant a can Roig de les Torres. A les 18.30 h, va començar la cercavila dels balls populars, des de la plaça Catalunya fins a la plaça de l'Església, on va tenir lloc la ballada conjunta dels balls de bastons. Els focs d'artifici des del castell de Ribes, la cercavila nocturna i el ball de revetlla van cloure la jornada d'ahir.

La programació continua

La programació de festa major continuarà demà, amb un festival infantil a la plaça Marcer, a partir de dos quarts de set de la tarda, i el cap de setmana, amb l'obra de teatre Diner negre, a càrrec del grup Bell-lloc, que es podrà veure al Centre Parroquial dissabte, a les deu de la nit, i diumenge, a les vuit del vespre. També s'emmarca en la festa major la XXII edició del Cicle de Música al Castell, que començarà el divendres 8 de juliol, a les 22.30 h amb el grup Folckincats, amb versions de música tradicional i popular a ritme de folk i jazz. A l'endemà, a la mateixa hora, a la plaça Marcer hi haurà una cantada d'havaneres amb el grup A Tota Vela.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Víctor Català i el ball del drac

L’Escala
Josep Maria Contel
Taller d’Història de Gràcia. Comissió del Nomenclàtor de Gràcia

“Volem recuperar topònims i part de la història de Gràcia”

Barcelona
La monarquia
Lluís Simon

Alfons XIII, el repressor

Medi Ambient

Troben a Begues un rar exemplar de papallona en un parc metropolità

Begues
economia

La icònica pastisseria Danés d’Arenys de Mar tanca, però continuarà fent coquetes

arenys de mar
amèrica del sud

El Suprem del Brasil ordena suspendre la xarxa social X en el país

barcelona
SERVEIS

Tona invertirà més d’un milió d’euros en renovar la xarxa d’aigua potable

TOna
SOCIETAT

Agramunt inaugura una escultura dedicada al torró, el dolç que l’identifica

Agramunt
SERVEIS

Les millores en el servei de bus urbà de La Roca s’aplicaran al setembre

La Roca del Vallès