El Punt Casteller

Completa de manilles

Minyons es planteja provar diumenge fins a tres castells amb folre i manilles

Sonen timbals de gamma extra. Aquest diumenge arriba la festa major de Terrassa i ja s'anuncien als quatre vents els primers intents de la temporada de castells de màxima dificultat, amb els mateixos protagonistes de l'any passat: els Minyons de Terrassa. Però aquest any volen anar més enllà, ja que la consigna és fer-ne, com a mínim, dos. Els que tenen més opcions són el dos de nou i el pilar de vuit, però els malves no descarten alçar el titànic tres de deu. Sobredosi de manilles per als malves, que, per cert, ja hi tenen la mà trencada. I és que fa 18 anys van ser els primers a recuperar-les –des del segle XIX no es feien– i a dia d'avui són l'única colla que ha descarregat tots els castells que les porten, justament els mateixos que anuncien per aquest diumenge.

Tot això, però, depèn dels darrers assajos i de com respongui diumenge el seu personal, sobretot amb vista a la possible estrena més matinera de la història d'un castell de deu. La caiguda del tres de nou de diumenge a Cornellà no afectarà, doncs, la previsió de la diada, tot i que sí que pot crear algun dubte entre els terrassencs.

Al costat tindran els Castellers de Terrassa, en un estat de forma molt inferior al dels darrers anys, i la Jove de Tarragona, que amb les dues ensopegades amb el cinc de vuit sembla difícil que encarin el seu primer castell de nou, tot i que no està descartat del tot. Segons el cap de colla, les apostes més fortes són descarregar definitivament el cinc de vuit i estrenar el dos de vuit folrat.

Castells de nou a la Plana

La festa major de Terrassa s'emporta bona part del protagonisme, però Vic també viurà una bona diada, amb uns Capgrossos que podrien estrenar el quatre de nou folrat, a part de portar-hi el tres de nou i el dos de vuit. Els blau marins també assagen el cinc de vuit, però tot fa pensar que no arribi per diumenge.

A la plaça Major, Sagals d'Osona i Castellers de Lleida aniran al màxim amb castells de vuit pisos.

Terrassa (Vallès Occidental)
Diumenge 3, a les 12.30 h, al Raval de Montserrat, diada de festa major amb els Minyons de Terrassa, els Castellers de Terrassa i la Colla Jove Xiquets de Tarragona.
Vic (Osona)
Diumenge 3, a les 12 h, a la plaça Major, diada de festa major amb els Sagals d'Osona, els Capgrossos de Mataró i els Castellers de Lleida.
Barberà del Vallès (Vallès Occidental)
Diumenge 3, a les 19 h, a la plaça de la Vila, diada de festa major amb l'actuació dels Castellers de Sabadell, els Castellers de Cornellà i els Salats de Súria.
Hostalric (Selva)
Diumenge 3, a les 18 h a la plaça de la Vila, diada amb els Castellers de Cerdanyola, els Nois de la Torre i la Colla Jove Xiquets de Vilafranca.
Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental)
Diumenge 3, a les 18 h a la plaça Octavià, diada de festa major de Sant Pere amb els Castellers de Sant Cugat, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Castellers de Sants.
XIULETS

Twitters bojos

Les noves tecnologies han beneficiat la comunicació i la immediatesa en el món casteller. Però aquesta mateixa instantaneïtat pot fer que des de comptes oficials es facin afirmacions gens consensuades ni analitzades amb temps. A vegades, doncs, no queda clar si l'opinió que surt a la llum és oficial de la colla o exclusiva de qui porta el Twitter o Facebook. Diumenge va saltar la llebre amb una piulada del Twitter de Vilafranca en què es vanagloriaven de la ratxa de nou anys de victòries sobre els malves, que va ser resposta des del compte oficial de Minyons i va necessitar una rectificació final. Si es parla en nom d'una colla, s'ha d'anar amb compte!

L'ANÈCDOTA

Completes i juntes

Dijous es van viure les primeres Completes amb rondes conjuntes, amb un èxit que va permetre que una colla acabés en 20 minuts i l'altra pogués fer castells de nou. Endavant!

XIULETS

Sense cobertura

Si divendres ja es va veure el primer Sant Joan des de fa molts anys que no va ser emès per cap programa de Televisió de Catalunya, diumenge passarà el mateix amb una diada en què hi pot haver els primers gamma extra de l'any. Això és impropi d'una televisió pública, que hauria d'apostar pel patrimoni i la cultura del país.

Xiquets torna a lloc

Més que les estrenes de castells de nou pisos dues colles, el més destacat és la impressionant entrada al top15 dels Xiquets de Tarragona, colant-se directament al novè lloc gràcies als seus quatre castells de vuit en tan sols tres dies. Tot i que les colles d'aquesta zona també han alçat castells de vuit, i Castellers de Lleida s'ha estrenat amb el seu primer de l'any, no han pogut sumar prou punts per compensar l'ascens dels ratllats. La festa major de Reus, però, beneficia també els seus Xiquets amb una pujada pel seu quatre de vuit carregat i també a Lleida, que va descarregar el primer quatre de vuit.

A la part alta, les colles vallenques es reforcen amb els primers castells de nou i la Joves avança Capgrossos. Els blau marins, però, contraatacaran en un juliol molt més propici i aquest cap de setmana ja poden avançar vermells i rosats. Atenció amb el liderat si a Minyons li surten bé els plans, i a Sant Cugat, que vol provar el seu primer castell de vuit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.