Societat

La contraportada

A Montgat fa un ‘bon dia'

Prop de 200 veïns del Casc Antic del poble participen en un ‘lip dub' realitzat per a la festa major de Sant Joan. El vídeo, penjat a Youtube, té molta qualitat i referma la identitat local

La vella Montserrat desperta el barri a cops d'escombra tot cantant, fent que les primeres persianes s'obrin, feixugues, badallant. Rere el vidre entelat, el cafeter assegura que no era penal, però tot seguit es desfà la conversa igual que el sucre del tallat. Ningú ho ha demanat, però a Montgat fa bon dia. Damunt els caps, un sol ben insolent il·lumina descarat tot l'espectacle de la gent. El de prop de 200 persones, les que fa uns dies, i per animar més encara la festa major de Sant Joan, van participar amb desinterès i amb un munt d'il·lusió, en el primer lip dub que s'ha fet mai a la vila. Per als més peixos en la matèria, en la gravació d'una seqüència en què un munt de persones guien la càmera per un indret, cantant en playback una cançó força coneguda.

El Bon dia d'Els Pets va ser el tema escollit, una cançó “alegre, que dóna joc i la lletra de la qual permet escenificar el que explica”, relatava ahir Jordi Abad, un dels veïns del barri del Casc Antic-Monsolís –juntament amb altres com Núria Verdiell o el mag Aleix–, encarregat de coordinar els figurants i els actors del vídeo que es pot trobar a Youtube. Entre ells, l'autèntica tia Montserrat, en Segimon, la Matilde i la Bea fent de peixateres, la Júlia demostrant les seves dots de ballarina, els infants que practiquen música fent que toquen les trompetes, exregidors –com Manel Abad–, nous edils –com Àfrica Roigé, sobre una moto Vespa– i fins i tot el flamant alcalde –Francesc García– que treu el cap entre una filera de nens i nenes. “L'experiència va ser molt divertida i, a més, reforça la identitat del poble i difon el seu atractiu”, deia el batlle.

El vídeo, més enllà de la seva intenció, destaca per la qualitat. I això que no van ser necessaris gaires assajos bàsics per tal que tothom estigués al lloc concret en el moment oportú. “El tercer enregistrament va sortir rodat”, continua explicant en Jordi. Fins i tot l'aparició estel·lar del Seat 600 del Txus, un veí del barri que no va dubtar ni un segon a treure aquesta relíquia al carrer de l'Església, el millor escenari possible engalanat com estava en motiu de la festa major. “La gent, alguna procedent d'altres barris del poble, es va entregar i s'ho va passar d'allò més bé. A més, i pecant d'immodèstia, el resultat del vídeo ha estat tot un èxit”, conclou en Jordi, abans de garantir que el proper que facin serà igual o més bo encara. La gent, diu, ja l'espera per apuntar-s'hi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.