Societat

Tribunals

Un confident milionari, a l'atur

Els Mossos afirmen que un col·laborador de la policia hauria blanquejat 2,4 milions d'euros del tràfic de drogues, i ara cobra una prestació

Troben uns 100.000 euros envasats al buit a casa de la seva sogra

El senyor Manuel Gutiérrez Carbajo estaria integrat en una organització criminal dedicada al tràfic de substàncies estupefaents, com un dels seus màxims integrants. I en el període 2003-2010 hauria obtingut uns beneficis d'aquesta activitat il·lícita d'uns 2.400.000 euros. Part d'aquests guanys haurien estat transmesos a l'exdona i els dos fills, per a l'adquisició d'immobles i vehicles.”

És la contundent conclusió de la perquisició feta per la policia catalana a encàrrec del titular del jutjat d'instrucció 1 de Barcelona, Joaquín Aguirre, emmarcada en una macroinvestigació que ha esquitxat caps dels Mossos i de la Guàrdia Civil, que fins ara tenien Gutiérrez Carbajo com un confident eficaç i un testimoni valuós en investigacions com ara la trama de Martorell (amb agents de la Guàrdia Civil imputats) i el cas dels prostíbuls Riviera i Saratoga, pendents de judici.

El magistrat acaba d'aixecar el secret d'aquesta investigació sobre el suposat blanqueig de capitals de Gutiérrez Carbajo i la seva família, i s'han descobert fets ben curiosos. Un d'aquests és que el confident s'ha gastat a la joieria Rabat més de 419.000 euros en la compra de 77 objectes de luxe, sobretot rellotges, des del 2004 fins a l'actualitat. Els Mossos no van trobar gaires joies a casa seva, a Castelldefels, i conclouen: “L'adquisició d'aquestes mercaderies seria més per fer regals a terceres persones, com a presents o amb ànim de demanar algun tipus de favor, per a ell o tercers.”

Precisament, en aquesta causa també està imputat el director d'anàlisi de l'Oficina Antifrau de Catalunya, el periodista Carles Quílez, a qui Carbajo va regalar una moto de 9.600 euros.

Amb el ritme de vida de Carbajo, sorprèn que des de l'abril del 2010 cobri l'atur: 41 euros al dia. Un testimoni protegit va alertar el jutjat que guardava els diners a casa de la sogra. Al pis de la dona, a Molins de Rei, hi van trobar 99.500 euros en bitllets de 500 euros dins de bosses de plàstic envasades al buit. I força joies. Ella va dir que eren de la venda de dos pisos. D'altra banda, el magistrat ha arxivat la causa contra tots els agents de la Guàrdia Civil imputats, menys dos: el tinent Francisco Librado Pastor de la Morena i el sergent Raúl Junco Polaino.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.