Societat

salut

Conflicte polític per la crisi a l'hospital Dos de Maig

Els alcaldes de l'Hospitalet i Sant Joan Despí, expulsats del consorci per oposar-se al tancament

Boi Ruiz obre la porta a mantenir les urgències

El consell rector del Consorci Sanitari Integral (CSI), entitat que gestiona l'hospital Dos de Maig de Barcelona, entre altres equipaments sanitaris, va cessar ahir la presidenta i el vicepresident, càrrecs que fins ara ocupaven l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, i l'alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda. L'oposició de Marín i Poveda al tancament de l'hospital Dos de Maig, previst per al setembre, i a altres mesures d'ajustament, ha estat el desencadenant de la decisió, ja que la resta de membres del consell són nomenats pel Departament de Salut.

Els dos alcaldes consideren que el govern està prenent decisions que “afecten directament la qualitat sanitària” i que els ciutadans “estan vivint els efectes d'una política sanitària desencertada”.

El cessament dels dos únics representants municipals al CSI va coincidir amb una jornada de protesta del personal de l'hospital Dos de Maig, que ahir es va concentrar a la plaça Sant Jaume. La plantilla, integrada per 400 persones, denuncia que des que es va fer pública la decisió de tancar el centre, divendres passat, ni la direcció ni el departament no els ha donat cap garantia de recol·locació. Per la seva banda, el conseller de Salut, Boi Ruiz, va insistir a atribuir el tancament a la impossibilitat de fer front al compromís d'adquisició de l'edifici, propietat de Creu Roja, per part de Salut. La idea del departament és atendre els pacients a altres centres –com ara el Sant Pau– i posar en marxa a la zona un nou equipament de primària d'alta resolució, d'atenció urgent i de seguiment de crònics. Amb tot, Ruiz va obrir la porta a mantenir un servei d'urgències en una part de l'edifici del Dos de Maig que és propietat de Salut.

Tant el Col·legi de Metges com el sindicat de Metges de Catalunya (MC) han defensat la viabilitat d'aquest hospital, que, segons el sindicat, va tenir un superàvit de 270.000 euros l'any passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.