Societat

L'espera per a determinades operacions no superarà els sis mesos

El govern espanyol fixa per decret un termini màxim de 180 dies per a les intervencions de cor, cataractes i pròtesis de genoll i maluc a tot l'Estat

L'executiu espera ampliar aquest límit a les consultes externes i als procediments diagnòstics i terapèutics

El govern espanyol ha establert un límit màxim de sis mesos d'espera per a diverses intervencions quirúrgiques a tot l'Estat.

El ministre de Foment i flamant portaveu del Consell de Ministres, José Blanco, ha anunciat aquest divendres el decret pel qual en el conjunt del Sistema Nacional de Salut el temps d'espera per a les operacions de cirurgia cardíaca valvular i coronària, cataractes i pròtesis de genoll i maluc no podrà superar els 180 dies naturals.

Blanco ha destacat que aquesta norma és “fruit de l'acord assolit amb totes les comunitats autònomes” arran del Consell Interterritorial del març de l'any passat.

També a avançat que aquest temps màxim d'espera s'anirà ampliant “en el futur” a les consultes externes i als procediments diagnòstics o terapèutics.

“És una molt bona notícia per al conjunt dels ciutadans”, ha remarcat Blanco, que ha afegit que “és una reafirmació del principi d'equitat” per al “conjunt dels ciutadans” visquin on visquin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.