Societat

CCOO considera un atemptat mediambiental l'abocador de Llanera

Recorda que aquesta instal·lació es troba situada en sòl no apte i no preveu ni una sola acció per a la recuperació d'energia, com és preceptiva

Contindrà 4 milions de residus

La secretària de Medi Ambient de CCOO-PV, Consol Jarabo, afirma que el macroabocador de Llanera de Ranes, impulsat per la Generalitat valenciana, constitueix “un veritable atemptat mediambiental”.

El sindicat ha sol·licitat que es retire el projecte presentant una al·legació única relativa a les Millores Tècniques i Tecnològiques Disponibles, ja que, segons explica el document del Pla Especial del Macroabocador, no concreta ni una sola acció relativa a la recuperació d'energia, “quan així ho estipula la legislació vigent i les directives europees”, assenyala Jarabo. El sindicat va presentar les al·legacions contra la instal·lació divendres passat i s'ha adherit a totes i cadascuna de les al·legacions que ha presentat la plataforma ciutadana contra l'abocador.

CCOO també denuncia que el projecte no disposa de la corresponent avaluació de l'efecte de les emissions a l'atmosfera dels gasos que es generen en la planta de tractament ni en el mateix abocador.

Jarabo recorda que les instal·lacions del polèmic abocador pretenen situar-se en sòl considerat no apte, tindran una superfície superior als 800.000 m² i contindrà més de 4 milions de m³ de residus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.