Societat

De melons i hòmens

DES DE LA TRONA MAJOR

Llig en El Punt amb més perplexitat que disgust, una notícia firmada per Lluis Martínez (no conec a personalment a aquest Sr.) sobre exèrcit i melons que afecta objectivament el col·lectiu de Policia que dirigisc (per oposició i sense endoll, el jure) i em veig moralment obligat a aclarir als lectors d'este mig que del que este home diu sobre nosaltres, res de res. Anem, que no sé en quin tipus de fonts s'il·lustra, però no encerta ni una.

Intentaré ser concís: l''exércit' policial de Silla funciona des de fa anys amb 36 policies, no amb 42 i a més a més sense tres sergents (eixe càrrec va desaparèixer fa quasi dos dècades). D'ací que els càlculs absurds de gasto a l'alça que el Sr. Lluis Martínez tan alegrement aventura en El Canyaret no guarden cap relació amb la realitat (per equivocar-se, s'equivoca fins en la seua pròpia suma de municipals, com li agrada dir-nos i a mi em pareix bé). Açò és, esta és una plantilla semblant a la què jo recorde allà per l'any 1995, quan el Partit en el govern municipal, que era al què crec que pertany el Sr. dels melons va decidir expedientar-me tot just aterrar com flamant nou sergent i enviar-me a ma casa sense sou un parell de dècades o així en pla benvinguda al picassenter (qué es el que sóc). Per cert que la broma, per il·legal, li va costar a les arques municipals la fredolina de dotze milions de pessetes de l'època en concepte d'indemnització i interessos —i no van ser les úniques—, per no comptar els costos addicionals (la Justícia a Espanya és cara i si no, que li ho diguen a qui no pot costejar-se-la) i ací no va carregar amb la responsabilitat d'açò ni el tato.

Açò sí que és un malbaratament de recursos i no sostindre una Policia decentment. Des de la seua 'experiència i coneixements de l'administració local' (no serà d'esta), considera el Sr. Lluís un despropòsit suportar esta càrrega 'eixemple de malbaratament dels recursos públics'. I així seria si només ens dedicàrem a cuidar melons (que també), però resulta que en la vida, a banda de melons, que n'hi ha, hi ha altres coses més i concretament en els carrers i algunes cases de Silla hi ha subjectes que maltracten dones que algú ha de protegir i altres que venen drogues als xiquets prop dels col·legis i instituts i altres tants que intenten abusar dels més menuts —sí, ací, en Silla— o que estafen els pensionistes que no tenen la sort de ser tan avesats com el Sr. Lluís i altres que roben i agredeixen als seus veïns i altres més que conduïxen borratxos, sense carnet i sense segur o aparquen en les places de minusvàlids perquè els altres els importen un xiulet. I melons, clar. Per cert, em consta per reunió recent que els llauradors estan en general satisfets amb la labor del nostre 'exercit' i amb la Guàrdia Civil en la campanya de vigilància de camps i motors, perquè detindre als autors dels robatoris, es detenen, una altra cosa és que queden immediatament en llibertat com tots saben i tornen al seu, però això no és culpa ni de la policia, ni dels guardes, ni de l'Ajuntament ni generalment —com antic advocat ho dic—, dels jutges. Així està la Llei.

En fi, 36 o 40 o 42 municipals li pareixen molts? Conec a un muntó de víctimes amb menys fortuna que vosté que no estaran d'acord amb açò. Per cert; si li abellix podria donar-se una volta pels ajuntaments limítrofs i se sorprendrà de cóm de raquítica que queda en comparació la plantilla sillera, que és per cert la que més competències té assumides per Conveni amb el Ministeri de l'Interior en tota la Comunitat Valenciana. Això va ser idea del seu Partit i jo, com a funcionari disciplinat i sense carnet (llevat el de conduir i el de la biblioteca i un altre que em fan descomptes en una botiga de Playstation però que no sé per on para), assumisc sense reserves. Tot siga pel bé comú. I pels dels melons.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Medi Ambient

L’Ametlla i la Generalitat, enfrontats per un Pla Director Urbanístic

L’Ametlla de Mar
Societat

Ordenen el desallotjament d’un pàrquing de Reus per risc “imminent” de col·lapse

Reus
societat

Trenta famílies formaran part de la comunitat energètica del Museu Darder

banyoles
economia

El sistema per reduir les males olors de la planta de biometà de la Galera estarà plenament operatiu en dos o tres mesos

La Galera
comerç

La Copa Amèrica no condiciona gaire el comerç

Barcelona
societat

Unió de Pagesos demana anul·lar el concurs per al lloguer de les terres de Gallecs

Santa Perpètua de Mogoda

Les entitats andaluses es podran instal·lar a Els Bellots el novembre

TERRASSA
INFRASTRUCTURES

Actuen d’urgència per reparar un pont descalçat sobre el Segre

Alàs i Cerc
Societat

Tarragona celebra les festes de Sant Magí amb activitats i espectacles

Tarragona