Societat

monistrol de montserrat

Més d'un milió de turistes han visitat Montserrat en el primer semestre de l'any

El turisme estranger hi predomina els dies laborables, i el català, els caps de setmana

La majoria de visitants accedeixen al parc natural en vehicle privat

Més d'un milió de persones van visitar Montserrat en el primer semestre de l'any. Això suposa un increment de 100.277 visitants, un 11% més que en el mateix període de l'any passat. Xavier Aparicio, gerent del Patronat de la Muntanya de Montserrat, va valorar ahir molt positivament els resultats i va assegurar que aquesta tendència a l'alça continua durant l'estiu: “El mes de juliol està anant molt bé”.

En referència als turistes que s'acosten fins a Montserrat, Aparicio va voler remarcar que un 75% dels qui visiten el parc natural en dies laborables són estrangers, principalment russos. Però les estadístiques canvien els caps de setmana, quan s'hi observa un predomini del turisme nacional, en especial, el procedent de l'àrea metropolitana de Barcelona.

Xavier Aparicio també va indicar que la majoria dels turistes que visiten Montserrat hi accedeixen en vehicle privat. Malgrat tot, el gerent del Patronat de la Muntanya de Montserrat va assegurar que cada vegada hi ha més gent que decideix optar pel cremallera.

Creix l'ús del funicular

De la mateixa manera, també s'ha pogut constatar un increment en l'ús del funicular de Sant Joan, que comunica la part exterior del monestir amb l'ermita de Sant Joan, situada a la zona alta del massís, on també hi ha el mirador. El funicular supera un desnivell del 65% en un recorregut de set minuts. Segons Aparicio, l'augment en el seu ús és degut a la popularització d'una ruta que recorre cinc de les ermites del massís: la de Sant Joan, la de Sant Onofre, la de Santa Magdalena i la de Santa Anna. En aquesta línia, Aparicio va expressar el seu desig que cada cop siguin més les persones que es decideixin a pujar a Montserrat amb el cremallera o l'aeri i descartin anar-hi en cotxe privat: “Són mitjans molt més sostenibles i menys perjudicials per a la muntanya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
URBANISME

17,4 milions d’euros per renovar el túnel de la Rovira

bARCELONA

Presenten al·legacions a la modificació del PGOU del Campus de Salut

GIRONA
SOCIETAT

L’Ajuntament de Manresa condemna l’agressió transfòbica a l’estadi del Congost

Manresa
Cultura

Mor Josep Falguera, fundador de la companyia tèxtil Grup Falguera

HABITATGE

Un jutge reconeix el dret a compra de 168 pisos de lloguer assequible propietat d’Inmo Criteria

l’hospitalet de llobregat
TRANSPORTS

L’EMT introdueix el pagament amb targeta i mòbil als busos

Tarragona
SOCIETAT

CCOO alerta que les condicions empitjoren al transport per carretera

Barcelona
medi ambient

184 milions per al manteniment del clavegueram a Barcelona en els propers 8 anys

Barcelona
societat

Denunciats per navegar amb moto aquàtica dins dels Aiguamolls

sant pere pescador