Societat

Festa major de Sant Jaume

Caçant ànecs amb les mans

Uns 300 assistents a la festa marítima del segon dia de la festa major de Sant Carles de la Ràpita

El pal ensabonat és un clàssic de les activitats aquàtiques

La tradicional festa marítima al port, dins de la festa major de Sant Carles de la Ràpita, està molt arrelada a la ciutat marinera i consta de diverses modalitats de curses que es porten a terme dins i fora de l'aigua, i que sempre acaben amb els participants ben molls. Les grans clàssiques són el pal ensabonat, la cursa de natació al port i caçar ànecs amb les mans. En l'edició d'enguany també s'han fet curses amb diversos inflables. Més d'un centenar de participants han concursat en els diferents tornejos i s'han repartit un total de 21 premis als diversos guanyadors de les proves. Tot i l'èxit, l'assistència ha estat inferior a la d'altres anys a causa de l'encavallament d'activitats.

L'imponent cel ennuvolat del matí va facilitar unes temperatures magnífiques als prop de 300 assistents a la festa marítima en honor de sant Jaume. “Com tot just acabem d'encetar les festes, es noten les ganes de la gent de gaudir-les al màxim. Aquest any hi ha participat molt jovent”, afirmava Víctor Brunet, president del Club Nàutic de la Ràpita, entitat organitzadora de l'acte. Entre els concursants, persones de menys edat que en edicions antigues: molts nens i nenes i algun jove. “Abans hi havia molta més participació, s'hi llançava tothom. Ara hi ha tantes activitats que la gent s'ha de repartir”, explicava un veí de la Ràpita.

Per superar el pal ensabonat (untat amb greix industrial) i agafar la bandereta de l'altre extrem “no has de tenir temor i has d'anar ràpid”, aconsellava Francesc Escriuela, un dels pocs joves que han aconseguit el premi. D'altra banda, Pau Sánchez, un noi que va agafar quatre ànecs de la vintena que els organitzadors van llançar al mar perquè els participants els cacessin, explicava: “Per agafar-los has d'anar nedant amb compte perquè no s'escapin. De vegades s'intenten amagar a la foscor, entre les pedres: llavors és el millor moment per rodejar-los”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.