Monogràfics

AMER (La Selva)

Festa major

La cultura popular, l'altre eix de la festa amerenca

Si la música és un dels eixos vertebradors de la festa major d'Amer, l'altre, de manera molt conscient, és la cultura popular catalana. Les tres cercaviles amb els gegants –acompanyats dissabte i dimecres per la xaranga Dammer, i dilluns pels grallers–, les sessions de sardanes i el correfoc a càrrec dels Diables de Puig d'Afrou donen fe de l'aposta folklòrica, que comportarà, a més, una novetat: la nit del dimarts 16, després de la tradicional sardana de l'alcalde –que enguany serà per primer cop presidida per una alcaldessa–, es recupera a la mateixa plaça de la Vila la tradició del ball de pagès. A més, hi haurà un homenatge a la Cobla La Principal de la Bisbal, que fa 30 anys seguits que actua a la festa d'Amer.

Una bicicletada, un concurs de botifarra, una botifarrada popular i el concurs de pesca seran altres actes programats per atorgar un aire eminentment popular a la celebració.

Del 13 al 17 d'agost. Diversos escenaris festius.
www.amer.cat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.