Societat

Baix penedès

El 3 de 9 carregat dóna el derbi a la Colla Vella

La Colla Joves no va estar afortunada i va haver de desmuntar el 5 de 8 i el 3 de 9

La diada, per sota de les expectatives

La plaça de la Bisbal és molt dura. Ahir, la caldera del doctor Robert va tornar a passar factura a les colles de Valls, que van escenificar el seu quart derbi de la temporada, que es va quedar per sota de les expectatives creades. La Colla Vella va firmar la millor actuació, però va marxar cap a casa amb la sensació que havia deixat passar l'ocasió d'aconseguir una actuació realment convincent. Pitjor li van anar les coses a la Colla Joves, que va sortir de l'escenari bisbalenc feta un embolic. La diada es va desenvolupar sota una xafogor insuportable, en un espai convertit en un forn, factor que també va poder condicionar el rendiment dels castellers.

La Colla Vella acudia a la cita molt enfortida pels bons resultats obtinguts en les últimes jornades. Sense anar més lluny, diumenge al vespre, havia descarregat el cinc de vuit en una actuació menor a Vilallonga (Alt Camp), el mateix castell amb el qual va obrir plaça ahir a la Bisbal. L'execució va ser correcta, però és va haver de treballar. En segona ronda, els rosats van apujar el llistó atacant el tres de nou, una construcció que es va carregar bellugadissa però sense complicacions extremes. De totes maneres, a la descarregada es va complicar i va acabar cedint. Possiblement també hi va tenir a veure que el peu que es va formar era poc nombrós, la qual cosa va dificultat el treball del folre i del tronc.

Tot i rebaixar pretensions, la colla tampoc no va poder descarregar el seu tercer castell, un quatre de vuit amb el pilar que, després de ser coronat, va patir la despenjada de l'enxaneta, quan baixava, i la posterior caiguda de la resta de components de l'espadat. La Vella es va treure una mica el mal gust al comiat, descarregant el pilar de sis.

L'infortuni de la Joves

La Colla Joves, al seu torn, es presentava a la Bisbal amb les forces justes i la necessitat imperiosa de trobar-hi el punt d'inflexió que necessita. Però la Joves va tenir ahir en la desconfiança –simptomàtica– de la canalla un handicap insuperable. Els nervis als pisos superiors es van notar ja en la primera aposta de la colla, el cinc de vuit. Una construcció que, malgrat que solament l'han descarregat una vegada enguany, per Sant Joan, és el seu castell franquícia. Doncs bé, ahir la Joves el va haver de desmuntar en dues ocasions per la indecisió de la canalleta a l'hora de coronar-lo. Una llàstima, perquè tant el primer com el segon intent presentaven bona mida. Els vermells van passar la segona ronda amb el dos de vuit, per tranquil·litzar els ànims, i en la tercera van tirar de casta i van intentar el tres de vuit, una estructura que estrenaven. Però ahir no era el dia: amb els dosos col·locats, la canalla –sempre sobirana i mai criticable– es va tornar a fer enrere. El castell, que tampoc no feia mala cara, va acabar caient per pur desànim. Sense esma, la colla va acabar la sèrie de mala manera, amb un tres de vuit amb un tronc amb canvis que solament va poder carregar. A la Joves se li acumula la feina en un moment delicat de la temporada.

Van completar el cartell de la diada bisbalenca els Minyons de l'Arboç, una formació que es mou en els registres dels castells de set bàsics, però que va sorprendre la concurrència amb un agosarat intent de quatre de vuit, que va caure tot just començar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.