Societat

Estat de Gràcia!

Els Castellers de la Vila de Gràcia carreguen el seu primer 2 de 8 i firmen la seva millor actuació. La diada de la festa major de Gràcia també va veure un 5 de 8 de la Colla Jove Xiquets de Tarragona i un altre de la Colla Vella dels Xiquets de Valls

Era la primera vegada que Gràcias'enfrontava a un castell amb folre, però va saber controlar els nervis

Força blava! Els Castellers de la Vila de Gràcia van firmar la millor actuació del seu historial en el marc de la festa major de Gràcia, a l'escalf de la seva gent, en una diada que van completar dues colles de primer nivell: la Jove de Tarragona, que es va apuntar la millor actuació, i la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Les dues formacions van tenir en el 5 de 8 la seva millor construcció.

La colla de Gràcia és l'agrupació barcelonina que presenta els millors resultats des de l'inici de temporada. I ho és gràcies a la il·lusió d'un grup de castellers joves i molt motivats que ahir, en el dia més important, van ser a l'alçada de les circumstàncies. Els de la camisa blava van obrir amb un 4 de 8. Una estructura que van dominar sense complicacions i que els va servir, sobretot, per guanyar seguretat de cara al gran objectiu de després, el 2 de 8. Era la primera vegada que la colla s'enfrontava amb un castell amb folre, però va saber controlar els nervis i va resistir tot l'ascens de la canalla, molt valenta. El 2 de 8 de Gràcia es va carregar davant l'eufòria de la plaça i a la sortida de la canalla el tronc va cedir. Tot i la caiguda, la colla va acabar la sèrie amb el seu primer 3 de 8 de l'any, que va controlar amb molt d'aplom. Va ser un colofó excel·lent d'una actuació històrica.

Una Jove potent

La Colla Jove Xiquets de Tarragona es presentava a Gràcia després del seu gran triomf de divendres a la diada de Sant Magí. És a dir, amb la moral pels núvols i la intenció de continuar rodant el 5 de 8, un castell sobre el qual té dipositades totes les seves il·lusions (per Santa Tecla s'intentarà el 5 de 9). La Jove va aixecar la catedral en segona ronda, després d'haver obert amb el 3 de 8, i senzillament la va clavar. En tercera ronda, els tarragonins van sortir amb la millor actuació a plaça i de tota la jornada, gràcies al seu segon 2 de 8 d'aquest curs, que van completar sense cap problema.

En la seva primera aparició després de la Bisbal del Penedès, per a la Colla Vella dels Xiquets de Valls la d'ahir era una actuació en què, sobretot, era vital no caure, sobretot tenint en compte el calendari tan exigent que haurà d'afrontar a partir d'ara (el Catllar, l'Arboç del Penedès i Vilafranca del Penedès). Així, la Vella va fer la seva aposta més alta en la primera ronda tot obrint amb el 5 de 8, i va haver de treballar més del que hauria volgut el seu cap, Manel Urbano, que el va defensar en els terços. La Vella va arrodonir la seva actuació amb el 3 de 8 i, en l'última ronda, amb el 9 de 7 (va descartar el 2 de 8 per la indisposició d'un casteller del tronc), una decisió que deixa entreveure la possibilitat que la colla prepari el 9 de 8 (un castell exclusivitat de la casa) per a la cita culminant de Sant Fèlix.

Barcelona
Plaça de la Vila de Gràcia
Colla Jove de Tarragona
3/8, 5/8, 2/8f, vano de 5
Colla Vella dels Xiquets de Valls
5/8, 3/8, 9/7, 2P/5
Castellers de la Vila de Gràcia
4/8, 2/8f(c), 3/8, 2P/5
Vilafranca vol fer avui el 3 de 9 a l'Índia
Els Castellers de Vilafranca són a Bombai, on ahir ja van fer el 4 de 8 amb l'agulla i on avui participaran en la festa del Janmaashtami juntament amb les millors colles de govindes entre les quals la dels poderosos Jai-Jawan Govinda, una formació que ja ha assolit fer una construcció de 9 pisos –el rècord dels govindes– i que vol provar la de 10. En joc hi ha la copa Bombai, que guanyarà l'agrupació que faci la millor construcció. Vilafranca, amb uns 200 efectius desplaçats, intentarà el 3 de 9.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.