Societat

Ferragosto casteller!

Els Castellers de Vilafranca i la Colla Jove Xiquets de Tarragona, grans triomfadors del cap de setmana. La Colla Vella resisteix i la Colla Joves arriba a Sant Fèlix molt tocada

Els verdsvénen de l'Índia amb la certesa que res els pot aturar i la Colla Vella té uns troncs una mica tendres

Les diades del Catllar i de l'Arboç, dues clàssiques del calendari, van marcar la jornada del cap de setmana. Van ser dues autèntiques proves de foc en vigílies de Sant Fèlix de demà. Vilafranca i Colla Vella, dues formacions que van repetir cartell i que compartiran plaça en la gran cita de demà, van deixar sensacions dispars.

Així, mentre els verds han arribat de l'Índia amb la certesa que res no els pot aturar, la Colla Vella presenta uns troncs una mica tendres per fer el salt als castells de la màxima dificultat. Molt més delicat es presenta el panorama a la Colla Joves, que també serà demà a Vilafranca i que va tornar a sortir molt tocada de la seva visita a l'Arboç. Una situació completament diferent és la que viu la Jove de Tarragona, a la qual li queda el camí lliure per preparar amb totes les garanties l'assalt definitiu al castell de gamma extra, el cinc de nou que intentarà per Santa Tecla.

La festa va començar dissabte a l'hora baixa al feu històric del Catllar, un escenari amb molta solera, que va presenciar una primera ronda que la Jove de Tarragona i Vilafranca van superar sense problemes, amb un cinc de vuit impecable dels tarragonins i un tres de nou excel·lent. En canvi, per a la Colla Vella la diada no va començar de la mateixa manera, ja que els rosats van ensopegar sorprenentment amb el cinc de vuit, una caiguda que d'entrada deixava la colla en una situació complicada. Però la Vella va reaccionar amb aplom i en la ronda de repetició es va fer seva la catedral.

L'entesa afició del Catllar va gaudir de valent amb una diada per emmarcar, en què els Castellers de Vilafranca van acabar oferint la millor actuació i van rubricar la sèrie amb el quatre de nou, el quatre de vuit amb l'agulla i el pilar de set, sense cap incidència remarcable. Al seu torn, la Jove de Tarragona va saber aguantar la pressió com solament saben fer les colles grans i va acabar firmant la seva segona “tripleta” de la temporada, amb dos castells de nou pisos, un tres de nou molt treballat i un quatre de nou amb menys problemes.

Va tancar la mà una valenta Colla Vella que, molt més tranquil·la, va completar un tres de nou molt millorat respecte del de la Bisbal (15 d'agost) i, en tercera ronda, entre obligada i responent a les seves pròpies exigències, va tirar un quatre de nou que no va pujar ben lligat i que es va acabar trencant després de carregar-se.

Torre de nou a l'Arboç

Vilafranca i Vella van tornar a actuar ahir a l'Arboç. El carrer Major va assistir a un altre recital dels de la camisa verda que, al tres de nou i quatre de nou que havien fet el dia abans, hi van afegir el castell més important del cap de setmana, una altra magnífica torre de nou, amb un folre i unes manilles impressionants. Els verds van cloure una altra vegada amb el pilar de set. A partir d'aquí, parlar de torre sense manilles i tres de deu, els dos monstres que vol dur demà a plaça, és una altra història.

Positivament cal valorar l'actuació de la Colla Vella, que va repetir el cinc de vuit i el mateix tres de nou, de format alleugerit i bona traça, de la vigília. Tant al Catllar com a l'Arboç, la Vella es va acomiadar amb el pilar de sis. Pel que fa a la Colla Joves, més necessitada que mai de completar una bona actuació per aixecar els ànims, va tornar a ensopegar. I ho va fer d'entrada, amb el cinc de vuit, un castell que fins a la carregada no feia mala pinta, però que al primer avís es va convertir en un manyoc de nervis als pisos superiors i va acabar caient. La Joves va sortir de plaça amb cares de preocupació i fins i tot d'una certa resignació.

El Catllar
Castellers de Vilafranca
3/9f, 4/9f, 4/8a, P/7f
Jove Xiquets de Tarragona
5/8, 3/9f, 4/9f, 3P/5
Vella dels Xiquets de Valls
i5/8, 5/8, 3/9f, 4/9f(c), P/6
L'Arboç
Castellers de Vilafranca
4/9f, 2/9fm, 3/9f, P/7f
Colla Vella dels Xiquets de Valls
5/8, 3/9f, 4/8, P/6
Colla Joves Xiquets de Valls
2/8f, 5/8(c), 3/8, vano de 5
Minyons de l'Arboç
3/7, id5/7, id4/7, 4/7, vano de 5
Vilafranca obrirà la diada de Sant Fèlix
Els Castellers de Vilafranca sortiran primers demà en la gran diada de Sant Fèlix, la cita culminant de la temporada 2011. Els Minyons seran els segons a actuar en cadascuna de les rondes, mentre que la Colla Joves aixecarà els seus castells abans que la seva rival acèrrima, la Colla Vella, que parlarà l'última.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.