Societat

Juan Bautista Codina Bas i Ramona Fernández, premis 9 d'Octubre Vila de Xàbia

L'acord ha estat pers per unanimitat per la corporació municipal en un plenari que desestima dos plans urbanístics en el Pla i el Montgó

La Corporació de l'Ajuntament, en un acord unànime aconseguit en el ple d'agost, ha decidit concedir els premis “9 d'Octubre Vila de Xàbia” per a aquest 2011. En l'apartat als Valors Cívics es distingirà a Juan Bautista Codina Bas, escriptor, investigador, doctor en Filosofia i Ciències de l'Educació i qui ha exercit la docència en tots els nivells de l'ensenyament. Amb aquest guardó, l'Ajuntament reconeix a Codina Bas “el seu treball en la recerca de dades o esdeveniments referents per a Xàbia i els nostres avantpassats”, tasca que segueix exercint actualment en els arxius de la Diputació d'Alacant revisant tota referència sobre el municipi.

En quant al premi 9 d'Octubre a la Solidaritat, el Consistori ha designat a Ramona Fernández de Palència, dona altruista “que ha dedicat la seua vida a la seua nombrosa família i a les persones més desfavorides socialment”. Coneguda en la vila com a “donya Ramona”, ha sigut una “lluitadora incansable, fomentat entre els joves l'educació i la formació en valors” i ha jugat un paper fonamentar per a aconseguir l'obertura d'un Centre de Dia a Xàbia. Tots dos guardons es lliuraran en l'acte institucional que acollirà el saló de plens del Consistori per a celebrar l'efemèride del 9 d'Octubre.

Altres acords aconseguits en el ple ordinari d'aquest mes d'agost han sigut la desestimació de dos programes urbanístics, Plà 2 i Montgó 3 i 4, tots dos per no adequar-se a les directrius d'ordenació del territori del Pla General d'Ordenació Urbana, ni a les del Document Consultiu, ni a l'estratègia territorial de la Comunitat Valenciana i perquè el Consistori creu que no és el moment adequat per al desenvolupament de més sòl urbanitzable no programat. També en matèria urbanística, l'Ajuntament va acordar iniciar un concurs per a desenvolupar i executar per gestió indirecta el Programa d'Actuació Integrada de la unitat d'execució Mitjana Lluna 6, en el *Portitxol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.