Societat

Alt Penedès

La verema ja no és per al jornaler i prou

El Patronat de Turisme de Subirats i una empresa enoturística ofereixen participar en la verema i sortir amb una ampolla de most del tros

El turista fins i tot ha de trepitjar el raïm que cull

El turista veremadoracaba embotellant el most del raïm que ha trepitjat i posant-hi l'etiqueta i el tap

El Penedès estrenarà el mes que ve una nova oferta de l'anomenat enoturisme, el tren en què el sector ha pujat per convertir-lo en el referent econòmic de la zona, en el futur. Si la zona es va erigir el 2004 com la primera a obtenir el reconeixement oficial per crear la primera ruta del vi i el cava certificada de l'Estat espanyol i a obrir un camp de possibilitats que han convertit l'activitat, que ara es fa arreu, en la més realitzada –amb més de quatre-cents cinquanta-vuit mil visitants cada any–, ara n'obre una altra que potser no agradarà als pagesos però sí, i molt, als turistes i al seu sector. El Patronat de Turisme de Subirats, l'anomenada “capital de la vinya” –per les seves grans extensions de ceps–, i l'empresa Vinimundus estan aquests dies promocionant l'activitat Fer la verema a l'antiga, que porta el turista fins al tros i el convida a collir el raïm i a viure tot el procés fins que s'embotella el most que el mateix visitant ha collit i trepitjat.

La proposta es farà a partir del 17 de setembre i tots els caps de setmana que quedin fins acabar l'octubre per no destorbar, en principi, la feina del pagès i dels jornalers. Començarà amb la recollida del grup de turistes i el trasllat fins al tros perquè tastin dels mateixos ceps els raïms “i aprenguin a valorar-ne l'estat”. L'oferta segueix amb una “divertida gimcana apta per a tothom” i continua amb una sessió de verema. En acabar la feina, el participant de la nova oferta enoturística podrà trepitjar els gotims que minuts abans hagi collit, recollir el most i participar en l'embotellament, la col·locació del tap d'una manera manual i el disseny i col·locació de la seva pròpia etiqueta. La visita s'acaba amb la degustació d'una copa de cava per als grans i de most per als petits. L'oferta, que té un preu de 20 euros per als adults –els infants no paguen– s'està promocionant ara per veure la sortida comercial que té i estudiar-ne un circuit a partir de la verema que ve.

Aquesta no és l'única pensada que neix del laboratori de propostes enoturístiques en què s'ha convertit Subirats. Les rutes amb bicicleta o Segway entre vinyes que ja comercialitza s'han ampliat ara amb visites aèries de la verema, en avioneta o en globus, combinades amb el tast al celler o la cava i el passeig en carruatge de cavalls. Una altra de les ofertes enoturístiques que han començat a promocionar és el tast de fins a 25 varietats de raïm de la verema i també el tast de most que s'ofereix en acabar les visites a les caves i cellers.

Subirats, el municipi català amb més superfície dedicada al conreu del raïm per a la producció de vi i cava i el més gran en extensió de l'Alt Penedès (té més de cinquanta-cinc quilòmetres quadrats), és un dels pobles més actius en la promoció de paquets turístics relacionats amb el turisme del vi des de fa anys. Actualment disposa de nou rutes perfectament senyalitzades amb plafons informatius sobre les varietats del raïm, les feines del camp i la climatologia que recorren fins a 34 quilòmetres de vinyes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
administracions

Collboni rep l’alcalde de Madrid en la primera visita institucional a Barcelona

Barcelona
ADMINISTRACIONS

Barcelona vol canvis a les lleis i reforçar els jutjats contra els lladres multireincidents

Barcelona

Més de 3.000 nens i nenes participen en els casals d’estiu municipals 

GIRONA
medi ambient

Mataró habilita sis equipaments municipals com a refugis climàtics

Mataró

El Consorci d’Aigües té més marge per executar les obres d’emergència a l’Alt Empordà

GIRONA

L’11è Ensorra’t de Blanes inclourà 4 nits de concerts del 24 al 27 de juliol

BLANES

L’Ajuntament condemna el maltractament animal a Can Buch

LLORET DE MAR
MEDI AMBIENT

Reus comença a instal·lar els sensors per controlar l’aire i el soroll

Reus
salut

Augmenten un 5,3 % les urgències a l’Hospital en un any

figueres