Societat

L'oferta de Central Lechera Asturiana per comprar Cacaolat rep crítiques de Vichy Catalán i UGT

El sindicat està “completament en contra de la venda” a través d'accions

L'empresa asturiana és l'única que s'ha presentat al concurs obert a Madrid

Central Lechera Asturiana és l'única empresa que s'ha mostrat interessada en adquirir Cacaolat i “no ha contactat en cap moment amb els treballadors”. Així ho ha assegurat el sindicat UGT, en un comunicat fet públic aquest dimecres. UGT s'oposa a la compra de les accions de Cacaolat per part de Central Lechera Asturiana perquè considera que “no garantiria en absolut els llocs de treball, ni l'estabilitat de la plantilla en la companyia, ni la prolongació o la creació de cap nova planta”.

El sindicat assegura que està “completament en contra de la venda de Cacaolat a través de les accions”. Aquest fet es produiria si finalment és el jutjat mercantil número 6 de Madrid, que tramita el concurs de creditors de Clesa, propietària del 95% de les accions de Cacaolat. En canvi, si la venda es fes des del jutjat mercantil número 6 de Barcelona, que segueix el procés concursal de la marca catalana, el que es transferirà és, entre altres, la unitat productiva. Tots dos processos són conseqüència de la crisi del conglomerat Nueva Rumasa, controlat per la família Ruiz-Mateos.

El Tribunal Suprem haurà de decidir quin dels dos jutjats té competència per a la venda de Cacaolat. Fa poc menys d'un mes, tant UGT com CCOO van expressar el seu suport al jutjat de Barcelona perquè continués amb la venda de la planta productiva.

Vichy Catalán també vol que Cacaolat es vengui des de Barcelona

Vichy Catalán, la primera empresa que va presentar fons -per valor de tres milions d'euros- per iniciar la compra de Cacaolat des del jutjat mercantil número 6 de Barcelona, també s'ha mostrat contrària a la venda des de Madrid. L'empresa ha reiterat la seva intenció d'adquirir la unitat productiva de batuts mitjançant el concurs obert a Barcelona: “Entenem que aquest procés és el més net, el que millor salvaguarda els interessos dels treballadors de Cacaolat i el que millor garanteix el futur de la marca”, ha assenyalat el conseller delegat de Vichy, Joan B. Renart, a través d'un comunicat.

Els pretendents de Cacaolat

La Corporación Alimentaria Peñasanta (Capsa), propietària de Central Lechera Asturiana, és l'única empresa que ha presentat una oferta al jutjat mercantil de Madrid per comprar el 95% de les accions de Cacaolat. Ho ha fet amb una xifra de 20,05 milions d'euros, i s'ha compromès a garantir el manteniment dels centres productius, logístics i comercials de la companyia.

Aquestes promeses les ha fet també Vichy Catalán al jutjat de Barcelona. Altres empreses que s'han mostrat interessades en l'adquisició de Cacaolat mitjançant el procés engegat a Catalunya són Roures Reenginnering i Victory Corporate. Capsa, per la seva banda, també s'ha presentat com a candidata al jutjat de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.