Societat

Els mossos responsables d'una detenció il·legal a la sala Bikini no aniran a la presó

Els tres agents han rebut un indult del Ministeri de Justícia

L'arrest es va produir després d'una discussió a la discoteca, quan els policies no estaven de servei

Els tres agents del cos de Mossos d'Esquadra condemnats per agredir i detenir il·legalment –quan estaven fora de servei– un home a la sala Bikini de Barcelona no ingressaran a presó. El Butlletí Oficial de l'Estat publicava ahir els reials decrets aprovats el 22 de juliol que indulten dos anys a Juan Díaz i Alberto Fabregat, i un any a Mónica Fraile, a condició que no tornin a cometre cap delicte en els propers quatre anys. El Ministeri de Justícia deixa subsistents, però, els altres pronunciaments de la sentència.

L'Audiència de Barcelona va condemnar el març del 2009 a quatre anys de presó els dos mossos i a tres a la mossa, i els va imposar una indemnització de 8.200 euros per a la víctima.

Els fets es van produir la matinada del 2 de juny de 2006. José Antonio M.C. estava amb uns amics a la discoteca Bikini i un d'ells, Pedro S.A., va fregar –segons va declarar després, sense voler– el cul de Mónica Fraile. Un dels mossos li va demanar explicacions i el seu company es va acostar per ajudar-lo. José Antonio M.C. va interpretar el gest com un intent d'agressió i va agafar l'agent tirant-lo a terra.

Els vigilants de seguretat del local van conduir els dos grups al carrer i va ser mentre sortien quan José Antonio M.C. i Pedro S.A. van descobrir que les persones amb les quals s'havien enfrontat eren policies. Quan van arribar diverses patrulles dels Mossos, els agents processats van detenir a José Antonio M.C.

“Ara et cagaràs”, li va dir un d'ells al detingut. Va ser arrestat com a presumpte autor d'un delicte d'atemptat a l'autoritat, però després la Secció Setena de l'Audiència de Barcelona va descartar l'acusació perquè José Antonio M.C. no sabia que les tres persones eren policies. Per això, la detenció va ser il·legal.

El tribunal va reconèixer que va ser un dels mossos qui va ordenar la detenció de José Antonio M.C., però també va considerar culpables els altres dos perquè “res van fer per evitar-ho i van prestar el seu consentiment cooperant de manera eficaç amb el seu company per donar aparença de legal a allò que no ho era”.

Una vegada a la sala d'escorcolls de la comissaria de les Corts, un dels agents li va donar un cop de cap, com demostren les lesions que tots dos van presentar. Els altres dos també van propinar diversos cops al detingut mentre es mofaven d'ell i l'amenaçaven per evitar que els denunciés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SERVEIS

TMB vol tancar l’any amb un 25% de la flota de busos de zero emissions

BARCELONA
societat

Òmnium rebutja amnistiar els policies investigats per les càrregues de l’1-O

girona / aiguaviva
SERVEIS

Problemes en la reparació de la fuita d’aigua que afecta el Montsià

L’Aldea
SOCIETAT

Mainat diu que el va sorprendre que la seva ex-dona trigués a trucar al SEM davant d’una hipoglucèmia

Barcelona
societat

La UdG acull un congrés centrat en la diversitat sexual a Iberoamèrica

girona
educació

Educació publica l’adjudicació de destinacions dels docents que havia endarrerit

barcelona
societat

L'Ajuntament organitza més d’una trentena d’activitats durant l’estiu

girona
SOCIETAT

Minuts de silenci a Salou i Sabadell pels feminicidis del cap de setmana

Sabadell
URBANISME

Fons Next Generation per millorar el punt de control al riu Cardener

Súria