Societat

maresme

La trepitjada del raïm enceta la Festa de la Verema d'Alella

Fins a vuit cellers i divuit restaurants participen enguany en la mostra gastronòmica

Chacón, present en la trobada

La guanyadora del premi Nas d'Or 2011, Montse Velasco, va ser l'encarregada ahir de fer el pregó de la Festa de la Verema d'Alella, que arriba a la 37a edició. L'edició d'enguany, la primera amb el consorci de la DO en plena activitat, té la major participació de cellers i restaurants. Una implicació que ja es va notar ahir en la primera nit de la Mostra Gastronòmica, que enguany guanya espai a la plaça de l'Ajuntament i a la Porxada. En aquesta edició, hi participen vuit cellers i divuit restaurants. “És una mostra que el món de la DO es mou”, explica l'alcalde d'Alella i president del consorci de la DO, Andreu Francisco (ERC). L'objectiu final, que els vins d'Alella guanyin autoestima, augmentin la seva presència en el mercat.

Visites en anglès

Una de les activitats destacades de la Festa de la Verema és la possibilitat de visitar els cellers per dins, una iniciativa a la qual participen els vuit cellers de la zona. Aquestes visites guiades tenen un preu de 4,5 euros i, des de l'any passat, tenen també algun passi en anglès per captar part de turisme exterior, però, sobretot, les desenes de residents a Alella que provenen de fora de l'Estat espanyol.

LA XIFRA

20.000
visitants
es preveu que passin aquest cap de setmana per Alella durant la Festa de la Verema.

“Es tracta d'un petit gran vi”

La plaça de l'Ajuntament es va omplir per veure el tret de sortida oficial a la festa. La sommelier vallesana Montse Velasco va destacar la seva admiració per “les petites grans coses”. “Els d'Alella són uns petits grans vins.” Petits en producció, grans en qualitat, va dir davant d'un públic que, com cada any, va frisar davant la trepitjada, a càrrec dels hereus i les pubilles locals, del raïm per obtenir “el primer most de l'anyada”. Tota una tradició que enceta les festes més multitudinàries del municipi maresmenc. La cerimònia inaugural va comptar amb la presència de la ministra de Defensa, Carme Chacón, convidada pel grup municipal del PSC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.