El Punt Casteller

Santa Tecla gloriosa

Fins a tres colles es plantegen castells de gamma extra en una diada en què no hi haurà la Joves

Tarragona exercirà aquest dissabte de capital castellera amb una diada del primer diumenge de festes que es preveu més espectacular que mai. I és que fins a tres colles podrien alçar-hi castells de gamma extra i l'altra, els Xiquets de Tarragona, està en un dels moments més dolços de la seva història. La diada, però, ha tingut la seva prèvia aquesta setmana amb la renúncia de la Joves de Valls a participar-hi pel fet de no poder oferir el que la diada es mereix. Sens dubte, un gest que encara fa més gran la cita d'aquest diumenge a la plaça de la Font.

Un dels punts d'atenció més importants serà la Jove de Tarragona, que tot fa preveure que tornarà a intentar el cinc de nou amb folre. Diumenge passat van col·locar-hi sisens a assaig i les proves van en la bona direcció. La possible estrena dels liles amb els gamma extra aniria acompanyada del tres i el quatre de nou folrats.

L'altra colla de la ciutat, però, també té un programa de màxims, on fins i tot no descarta provar la tripleta. Tot i així, el quatre de nou folrat depèn dels darrers assajos i se'l podrien reservar per a la diada tradicional. El que sí que anirà en cartera és el cinc de vuit i el tres de nou amb folre.

La Vella de Valls també serà a Tarragona i no es quedarà pas curta. L'actuació bàsica serà el tres i el quatre de nou folrat i com a tercer castell podria anar-hi el nou de vuit o, fins i tot, construccions com el dos de nou amb folre i manilles o el cinc de nou folrat.

La cirereta verda

L'actuació d'entrada més espectacular, però, se l'ha reserven els Castellers de Vilafranca. Els verds, després de descarregar-la per Sant Ramon, podrien portar a plaça la torre de vuit neta. Aquest castell l'acompanyarien del tres i el quatre de nou amb folre. Del ritme de la diada i el nombre de camises dependrà també una altra construcció de gamma extra, i és que els de David Miret també podrien plantar-hi el pilar de vuit amb folre i manilles.

Reus (Baix Camp)
Dissabte 17, a les 18.30 h, a la plaça del Mercadal, diada de la Misericòrdia amb els Xiquets de Reus, els Castellers de Sabadell i la Colla Joves Xiquets de Valls.
Tarragona (Tarragonès)
Diumenge 18, a les 12 h, a la plaça de la Font, diada del primer diumenge de Santa Tecla amb la Colla Jove Xiquets de Tarragona, els Xiquets de Tarragona, els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella dels Xiquets de Valls.
Terrassa (Vallès Occidental)
Diumenge 18, a les 12 h, al Raval de Montserrat, diada de l'Emili Miró amb els Castellers de Terrassa, els Nens del Vendrell, els Margeners de Guissona i els Castellers de la Vila de Gràcia.
Esplugues (Baix Llobregat)
Diumenge 18, a les 12 h, davant l'ajuntament, diada dels Castellers d'Esplugues amb els Minyons de Terrassa i els Castellers de Sants com a convidats.
Tiana (Maresme)
Diumenge 18, a les 12 h, a la plaça de la Vila, diada amb els Capgrossos de Mataró.
APLAUDIMENTS

Decisió difícil

Aquesta setmana les xarxes socials han tret fum amb la renúncia de la Joves de Valls d'actuar a Santa Tecla, una decisió que han pres per respecte a la plaça, a la ciutat i al que volen que sigui aquesta diada. Gairebé per unanimitat, els castellers d'arreu han aplaudit aquest gest i han destacat l'honorabilitat i l'honradesa dels de la camisa vermella, que en el moment actual no podien portar els castells que aquella plaça es mereix. Sens dubte, una decisió exemplar que esperem que serveixi de precedent per a tot el món casteller.

L'ANÈCDOTA

Anada a l'antiga

La diada de Santa Tecla també tindrà la seva vessant curiosa, i és que dissabte la Colla Vella farà “l'anada a l'antiga”, és a dir, uns quants rosats aniran en carro i caminant des de Valls fins a Tarragona.

APLAUDIMENTS

Tot el suport

El món casteller està vivint aquests dies uns moments molt durs per la situació d'un casteller de 75 anys dels Minyons de l'Arboç que en el moment del tancament d'aquesta edició estava en estat molt crític arran de la caiguda d'un castell a Montblanc. Des d'El Punt Avui volem donar tot el suport a la família, als amics i a la colla, així com desitjar de tot cor el millor per al nostre company Ramon de l'Arboç.

Margeners, a punt

El Top 15 s'ha mantingut com una bassa d'oli aquesta setmana i no hi ha hagut cap moviment, excepte el dels Xiquets de Tarragona, que han sumat un grapadet de punts.

Al marge d'això, hi ha una colla que s'ha quedat a les portes d'entrar al Top 15 per primer cop en la seva història: els Margeners de Guissona. Aquesta agrupació de nova fornada ha tingut una trajectòria espectacular i en pocs anys ha culminat el primer quatre de vuit, descarregat diumenge passat en plaça pròpia. Ara ocupen la setzena posició en el rànquing, seguint de ben a prop els Sagals d'Osona.

Aquest cap de setmana els Castellers d'Esplugues també podrien fer el salt als castells de vuit, així que estarem pendents de la possible pujada d'aquesta colla i del que doni de si la diada de Tarragona, amb una Vella a tocar dels Minyons i una Jove fregant també els talons als rosats, a més d'uns Xiquets de Tarragona que podrien superar la Joves de Valls.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
educació

Els alumnes sense plaça d’FP poden tornar a fer la preinscripció entre 19.514 vacants

barcelona
SOCIETAT

Ordre judicial per traslladar els animals de la gossera de Figueres a Albons

FIGUERES
medi ambient

El Pla de l’Estany té 6.000 hectàrees per instal·lar-hi parcs eòlics i solars

banyoles
seguretat

Nova passa endavant per instal·lar 46 càmeres de videovigilància

El Vendrell
MOBILITAT

S’estrenen quatre noves estacions de Girocleta

GIRONA
girona

Prop de 300 participants a les activitats d’estiu de l’Arxiu de Girona

GIRONA
TURISME

L’Aeroport de Girona-Costa Brava frega els 350.000 passatgers a l’agost

GIRONA
gastronomia

Figueres posarà en valor la cuina empordanesa

FIGUERES
societat

Volen vehicles dotats perquè els Agents Rurals gestionin la sobrepoblació de conills i senglars

Lleida