Societat

col·lectius

Més de 4.000 persones en contra de les retallades

El col·lectiu dels “indignats” organitza una marxa pel centre de Barcelona

Els “indignats” van tornar ahir a la plaça Catalunya de Barcelona, no per tornar-hi a acampar sinó per concentrar–s'hi com a punt de sortida d'una manifestació que va recórrer el centre de la ciutat. La marxa estava convocada en protesta contra les retallades impulsades pel govern d'Artur Mas.

Les pancartes i lemes denunciant les conseqüències del dur ajustament pressupostari del govern de CiU van omplir la concentració que va aplegar més de 4.000 persones que a quarts de vuit del vespre omplien el tram central del carrer Fontanella i de la Via Laietana, des de la plaça Urquinaona fins al monument a Cambó. La Guàrdia Urbana va xifrar l'assistència en 5.000 persones

La manifestació va arrencar després que a la plaça Catalunya hi van confluir diverses marxes que havien arrencat de cinc punts diferents de la ciutat, per simbolitzar la denúncia de la retallada en sanitat, educació, justícia, medi ambient i serveis socials. També s'hi va sumar el col·lectiu d'“indignats” que van passar la nit de dissabte a diumenge concentrats davant l'edifici de la Borsa de Barcelona, al passeig de Gràcia, en un acte de protesta contra l'especulació dels mercats. La protesta davant la borsa es va fer seguint una convocatòria d'abast planetari que va tenir seguiment, també, davant l'edifici de Wall Street, on hi ha la borsa.

A la concentració de Barcelona hi van ser presents diversos col·lectius afectats directament per la retallada, com un grup que portava una pancarta crítica amb la retallada aplicada a l'hospital de Terrassa, o una altra dels veïns de Ciutat Meridiana. Molts manifestants van desfilar amb bates blanques o uniformes de color verd, com els que es fan servir a les sales d'operacions, mostra que la retallada en l'àmbit de la sanitat pública és la que més preocupa els ciutadans. La marxa va acabar a l'Arc de Triomf.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.