Societat

MARESME

Llavaneres tanca el casal de joves per vandalisme

La mesura és provisional tot i que no hi ha data per a la reobertura

Poc temps ha estat obert el nou casal de joves de Sant Andreu de Llavaneres, reformat el març passat. I és que des de principi d'aquest mes està tancat arran, segons l'Ajuntament, “dels reiterats actes vandàlics produïts”. Mitjançant una resolució de la junta de govern local, l'executiu llavanerenc –CiU i PP– va explicar que aquests actes van generar “desperfectes importants al mobiliari i a l'estructura de l'edifici”. El govern municipal també va fer notar “la falta de civisme d'alguns dels usuaris” envers les instal·lacions de l'equipament. A tall d'exemple, l'executiu local explicava que un dels usuaris va buidar un extintor dins les dependències del casal, entre altres malifetes. A més, el govern també va ordenar la sol·licitud dels corresponents informes als serveis tècnics municipals, a l'àrea de Joventut i a la Policia Local, a fi d'aclarir les “les responsabilitats personals que corresponguin”.

L'alcalde de Llavaneres, Bernat Graupera (CiU), va explicar que aquest tancament té caràcter provisional tot i que encara no hi ha una data fixada per reobrir-lo. “Intentarem tornar-lo a obrir al més aviat possible, però això no es produirà fins que s'hagin reparat els desperfectes i s'hagin establert unes mesures de control”. Segons Graupera, aquestes accions podrien passar per l'expedició de carnets als usuaris o d'altres “mesures de control interior”. Per la seva banda, des d'ERC, el principal partit de l'oposició, es van afanyar a dir: “Aquest fet demostra la manca de visió del govern en el terreny de la joventut, ja que el casal es va obrir a corre-cuita i malament.” El casal de joves de Llavaneres està situat a la masia de Can Rivière, que es va rehabilitar per acollir-hi aquestes instal·lacions. Va costar uns 700.000 euros a càrrec de la Generalitat i la Diputació, i disposa, entre altres coses, de bucs d'assaig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.