Societat

successos

El masover mort a Vilobí tenia 200 plantes de marihuana

La víctima tenia un sistema de calefacció i de regatge en una de les habitacions

Els Mossos tornen a revisar el mas, dos pous i una bassa, i troben uns pantalons amb una petita taca de sang

Els Mossos d'Esquadra van comissar 200 plantes de marihuana al mas Artau de Vilobí, on el 6 de setembre passat es va cometre l'assassinat de Josep Sais Salichs, el masover que vivia a l'immoble des de feia aproximadament un any. L'endemà del crim, els agents de la policia científica van revisar el mas, i en una de les dependències van trobar el planter amb un sistema de cultiu sofisticat. Les plantes rebien calor a través d'unes estufes, i aigua a través d'un sistema de regatge automàtic. Els Mossos d'Esquadra, el mateix dia de la inspecció, van requisar la marihuana i posteriorment la van destruir. En aquest cas, com que el principal acusat és mort, no s'han obert diligències prèvies contra ell.

Nova entrada i escorcoll

Dues setmanes després del crim, concretament dimarts passat, la policia judicial va tornar al lloc dels fets per intentar trobar alguna peça de roba que incriminés el sospitós, Sayon Kourouma. De fet, el que buscaven els agents de la policia científica era una samarreta i uns pantalons texans que presumptament vestia l'acusat la nit que es va cometre l'assassinat. Uns testimonis relaten que el dia del crim van veure Kourouma amb unes peces de roba que no coincideixen amb les que portava quan va ser detingut. Un grup de la divisió subaquàtica va revisar dos pous antics, que hi ha a tocar del mas Artau, amb un robot dins d'una càpsula de vidre, amb una càmera amb diversos angles, per comprovar si trobaven alguna peça de roba. Però en cap dels dos pous no es va trobar res. També es van buscar les peces de roba en una bassa de 15 metres quadrats i un metre i mig de profunditat, que fins i tot es va drenar. Però tampoc van trobar res. El que sí que es va trobar va ser una samarreta negra i uns texans desgastats entre els cotxes que hi ha a l'exterior de la masia. Els agents de la policia van dur les peces de roba a l'habitació on dormia la víctima, que era prou fosca per fer-hi la prova del detector de sang, i va donar positiu als pantalons.

Resultat “decebedor”

Però es tracta d'una taca de sang de mig centímetre. “És gairebé impossible que aquesta roba es fes servir per cometre l'assassinat, ja que la taca és petita i aïllada”, assegura l'advocat de la defensa, Òscar Álvarez Gómez. “Podem dir que la finalitat de les diligències d'entrada ha estat negativa i el resultat, per als investigadors, decebedor”, comenta el lletrat. A més, diu que el seu client li ha assegurat que aquella roba no és seva, sinó de la víctima. L'anàlisi forense determinarà de qui és aquesta sang.

LA FRASE

El resultat de l'escorcoll ha estat negatiu i per als investigadors ha estat decebedor
Òscar Álvarez Gómez
advocat de Sayon Kourouma

Una prostituta denuncia l'acusat d'haver-la violat dos cops al juliol

Òscar Pinilla

Al sospitós del crim de Vilobí li ha sorgit un nou front. Una noia de Bulgària que exerceix la prostitució a la carretera de Santa Coloma de Farners ha denunciat que Sayon Kourouma l'hauria violat dues vegades. Els fets s'haurien produït els dies 19 i 25 de juliol, i la prostituta relata que el sospitós se li va acostar, la va agafar pels braços, la va endinsar al bosc i la va amenaçar amb un ganivet al coll. La noia explica que Kourouma la va penetrar vaginalment fins que va ejacular dins seu. La dona va relatar als Mossos d'Esquadra que va reconèixer el seu agressor quan va sortir la seva foto als mitjans de comunicació.

Però segons explica l'advocat de la defensa, Òscar Álvarez, el relat de la prostituta no té cap mena de credibilitat, i afirma que es contradiu diverses vegades. D'una banda, a la policia explica que les dues agressions es van produir amb ganivet, en canvi als jutjats diu que només una. Així mateix, el lletrat diu que no s'entén que la víctima hagi denunciat els fets dos mesos més tard de la suposada agressió, i que no assistís a cap centre mèdic per fer-se alguna prova per si havia quedat embarassada o si s'havia contagiat d'alguna malaltia, o simplement per denunciar els fets. A preguntes del lletrat de la defensa, la denunciant va afirmar que no té per costum fer-se fotos amb els seus clients. En canvi, l'acusat assegura que té una foto amb la prostituta de fons de pantalla del seu telèfon mòbil. En aquest sentit, Kourouma relata que les relacions sexuals amb la dona van ser totalment consentides i pactant prèviament un preu, i que, a més, entre ells hi havia una bona relació. “Aquesta noia no té cap prova dels fets, i simplement es vol aprofitar de la situació en què es troba el meu client per regularitzar la seva situació”, diu el lletrat.

Errors en el rellotge del cotxe

Després de l'escorcoll que es va dur a terme dimarts al mas Artau de Vilobí, es va practicar una nova diligència d'inspecció ocular del Citroën ZX del sospitós del crim. L'home diu que feia servir aquest cotxe també per dormir-hi a l'exterior de la masia. Sayon Kourouma va assegurar que just abans de trobar-se amb la víctima, va mirar el rellotge i va veure que eren dos quarts de nou del vespre. Però és molt probable que s'hagués confós, ja que el rellotge digital del vehicle marca malament l'hora per una errada del sistema i possiblement fossin dos quarts de deu de la nit. El cotxe té 9 anys d'antiguitat i és molt probable que el mecanisme del rellotge fallés. A més, una recàrrega al telèfon mòbil del sospitós demostraria que a dos quarts de nou de la nit era en una benzinera, i no a la masia com assegura ell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.