Societat

MARESME

Cau un pi a Vilassar de Mar i en talen onze “per seguretat”

Un dels arbres va aixafar l'agost passat el camió de la brigada municipal, i el consistori ha aplicat mesures dràstiques

Els pins centenaris situats al jardí del casal de curació de Vilassar de Mar –unes dependències sanitàries– seran història. I és que el patronat del centre, el president del qual és l'alcalde del municipi, va decidir començar a talar-los la setmana passada “per motius de seguretat”.

Els fets es remunten al mes d'agost passat, quan un dels arbres va caure damunt del camió de la brigada municipal –que feinejava en aquell moment pels jardins del casal– i va aixafar completament la cabina del conductor. En aquell instant, els dos operaris de la brigada es trobaven a l'interior del vehicle i, miraculosament, van poder-ne sortir sans i estalvis. “Són uns pins molt grossos; molts estan torts, tenen la copa molt grossa i en podria caure algun altre”, explica el regidor d'Urbanisme, Desi Camino (CiU). El regidor, a més, recorda que “el jardí del casal és una zona molt transitada perquè hi ha molts usuaris”, i afegeix que “al llarg dels anys han arribat a caure fins a quatre pins”. “No volem que passi cap desgràcia més gran, i per això es treuen tots”, manifesta Camino. Tot i això, els veïns de l'entorn s'han qüestionat l'actuació –més enllà dels motius de seguretat–, i reclamen la possibilitat de trasplantar-los perquè “hi havia pins que es podien salvar”.

LA XIFRA

11
pins
del casal de curació de Vilassar de Mar s'estan talant “per seguretat” arran de l'accident del mes d'agost passat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.