Societat

L'ICS i els sindicats reprendran les negociacions dilluns

La reunió de la taula sectorial ha estat interrompuda quan centenars de treballadors han ocupat la seu de l'Institut

Des d'UGT, asseguren que l'incident d'aquest dijous mostra que “la gent està molt crispada”

L'Insitut Català de la Salut (ICS) i els sindicats de metges i infermeres reprendran les negociacions el proper dilluns. Així ho han informat els representants dels treballadors, tot i que fonts de l'ICS no han donat una confirmació oficial.

Aquest dijous al matí s'ha suspès la segona reunió on s'havien de negociar les retallades en el capítol de despesa de personal, que suposen una reducció d'uns 45 milions d'euros. La reunió entre els portaveus dels sindicats Metges de Catalunya, Satse, CCOO, UGT i CATAC-CTS i l'ICS ha començat a les deu del matí. Una mitja hora després, ha estat interrompuda per centenars de treballadors, que han entrat a la seu de l'Institut.

El portaveu de Sanitat d'UGT, Juan Cobacho, ha dit que encara no han tingut temps d'analitzar tot el que ha succeït aquest dijous. No obstant això, ha assegurat que hi ha la voluntat “d'anar tots a una”, en paraules de la secretària general de Satse Catalunya, Montserrat Peña.

Sobre la situació viscuda aquest matí, Cobacho ha afegit que és la mostra que “no s'estan fent les coses correctament i la gent està molt crispada”, i l'ha qualificat com un “moviment de generació espontània”.

No acceptaran les mesures

Quan s'ha interromput la trobada, els tècnics de l'ICS havien d'explicar amb més detall la proposta de reduir la paga de Nadal i ajornar fins l'any que ve el pagament de les guàrdies i alguns complements. Per tant, segons els sindicats no s'ha produït cap avenç en les negociacions.

Els representants sindicals han afirmat que si no hi ha cap canvi no acceptaran la rebaixa de la paga i l'ajornament del cobrament perquè consideren que hi ha alternatives.

Des d'UGT, Cobacho ha tornat a demanar a l'ICS que justifiqui amb números i documents la necessitat d'estalviar 45 milions del capítol de personal. Ha afirmat que els professionals ja estan treballant “al mínim” i ha alertat que aquesta situació pot comportar una pèrdua de confiança en el sistema sanitari públic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.