Societat

Montsià

Concentració a Alcanar per un transport escolar gratuït

Unes 200 persones, entre alumnes i pares, protesten davant la porta de l'institut Sòl de Riu

Primera concentració d'estudiants i pares per reclamar la gratuïtat del transport escolar per als alumnes de les Cases d'Alcanar que cursen secundària obligatòria. Aquests alumnes, una quarantena, hauran d'afrontar a partir d'aquest curs el cost del 30% del transport escolar, un euro i mig al dia, després que la Generalitat decidís no finançar el 100% del cost del transport als escolars que tinguen institut al seu municipi encara que, com és el cas de les Cases, visquen en nuclis urbans consolidats a més de cinc quilòmetres de distància d'Alcanar.

Ahir a la tarda unes 200 persones, entre alumnes i pares, es van concentrar durant una hora, de 15.30 a 16.30, davant la porta de l'IES Sòl de Riu amb pancartes en què es podia llegir No retallades a l'ensenyament o Transport escolar gratuït. Prèviament hi va haver una concentració davant el col·legi públic de les Cases, secundada també pels mestres i la direcció del centre de primària, on es van aturar les classes. Anit estava previst que l'Ajuntament d'Alcanar aprovés una moció reclamant a la Generalitat que fes marxa enrere al decret que obliga els alumnes de nuclis com les Cases a pagar-se el transport escolar, perquè és una mesura discriminatòria respecte a la resta d'alumnes catalans, diu la moció.

En el cas de les Terres de l'Ebre, el problema també afecta municipis com Ulldecona, Amposta i Tortosa, i en tots tres casos els ajuntaments s'han compromès a assumir el 30% que no assumeix la Generalitat. Una solució que no agrada ni a l'Ajuntament d'Alcanar ni a l'associació de mares i pares (AMPA) de l'IES Sòl de Riu. “És un pedaç. Si altres municipis no ho paguen, nosaltres tampoc”, va manifestar la vocal de l'Ampa, Maria Cinta Matamoros.

De moment, els alumnes continuen sense pagar l'autobús perquè els preus encara estan sota informació pública. L'Ampa ja ha anunciat que hi presentarà al·legacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.