Societat

Detenen dos homes per la mort del poeta Salvador Iborra

El jove, de 32 anys, va morir aquest dijous al matí com a conseqüència de les punyalades que li van clavar els agressors

La mort de l'escriptor valencià causa consternació a les xarxes socials

Els Mossos d'Esquadra han detingut dos homes per la mort del jove poeta Salvador Iborra, que va ser apunyalat dijous al barri Gòtic. La víctima, de 32 anys, va morir al voltant d'un quart de set del matí després de rebre diferents punyalades amb arma blanca arran d'una baralla en què li volien robar la bicicleta.

La policia va ser alertada pels veïns, que van sentir com la víctima cridava al seu agressor que no el matés. Els serveis d'emergència van atendre la víctima al lloc dels fets, però l'home va morir allà mateix.

L'Àrea Territorial d'Investigació de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona ha obert una investigació per a tal d'esclarir els fets.

Els fets van passar al número12 del carrer Palma de Sant Just, al barri Gòtic, molt a prop de la Plaça Sant Jaume. Segons van explicar els veïns, van sentir crits de la mateixa víctima demanant auxili després de rebre dues punyalades.

L'ambulància va arribar uns deu minuts després que els veïns avisessin, però tot i que els metges li van practicat maniobres de reanimació no van poder fer res per salvar-li la vida i l'home va morir al mateix lloc dels fets.

De moment, es desconeixen els motius del crim, però d'acord amb la versió dels testimonis, la víctima s'hauria discutit amb dos homes per una bicicleta. Els Mossos han escorcollat un dels pisos situats davant del carrer Palma de Sant Just, número 12, on residia la víctima.

El primer detingut s'ha fet aquest mateix dijous a la nit. Poc després dels succés, els Mossos van poder identificar els presumptes autors dels fets i van fer un requeriment perquè fossin detinguts si es localitzaven.

Agents de paisà del districte de Ciutat Vella van localitzar un dels identificats, Saodi M., de nacionalitat marroquina i veí de Barcelona. Aquest matí s'ha detingut a Zakaria Y. M., també de nacionalitat marroquina i veí de Barcelona, pels mateixos fets.

Salvador Iborra Mallol (València, 1978), compaginava la docència amb l'escriptura i tenia dos poemaris publicats, Un llençol per embrutar'i Els cossos oblidats, premiats amb el Premi Betulia de poesia el 2003, i el premi de poesia Jaume Bru i Vidal el 2009 respectivament.

La mort d'Iborra ha causat consternació entre l'opinió pública i fins i tot s'ha traslladat a les xarxes socials, on per exemple a Twitter s'ha convertit en trending topic, el tema més comentat del moment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.