Societat

VALLÈS OCCIDENTAL

La Fira del Cavall de Sabadell serà biennal a causa de la crisi

El Consorci del Parc Central justifica la decisió recordant els ajustos dels ajuntaments de Sabadell i Barberà

La pròxima edició se celebrarà el 2013

La Fira del Cavall, que se celebrava al maig al Parc Central del Vallès, entre Sabadell i Barberà del Vallès, des de l'any 2000, serà biennal a causa de la crisi. Per tant, la pròxima edició, la XIII, se celebrarà el 2013, i la XIV, el 2015. La fira, en què es podien veure fins a 300 cavalls en 12.000 metres quadrats, va tenir aquest any més de 250.000 visitants.

La presidenta del Consorci del Parc Central del Vallès i alcaldessa de Barberà del Vallès, Ana del Frago, i el vicepresident del consorci i alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, han pres la decisió de manera consensuada amb els principals representants de les entitats socioculturals dels dos municipis, ramaders i firaires. El consorci justifica la decisió tenint en compte que ara “els ajuntaments han d'incrementar encara més les seves pròpies mesures d'ajustament, aplicant més racionalització i eficàcia en la prestació dels seus serveis, responent a les seves obligacions i necessitats envers els seus ciutadans”.

LA XIFRA

250.000
persones
van passar per l'última edició de la Fira del Cavall, que se celebra al Parc Central del Vallès.

El pressupost s'ha reduït un 25%

El pressupost de la Fira del Cavall s'havia estancat en l'edició d'aquest any en 400.000 euros, després que el 2009 i el 2010 s'hagués reduït un 10% i un 15%. De fet, l'any passat ja es va plantejar la suspensió, però es va descartar tenint en compte que la fira mobilitza dotze empreses amb 225 llocs de treball directes. Perquè l'impacte en els sectors implicats, com els firaires, sigui més reduït, es manté la porta oberta a mantenir algunes de les activitats de la fira. “Això és de vital importància per a nosaltres, perquè comportaran una sostenibilitat i un manteniment laboral de col·lectius com ara el dels treballadors autònoms”, es va assegurar des del Consorci del Parc Central, que mantindrà totes les activitats i festes tradicionals que se celebren cada any en aquest espai.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.