Societat

Torredembarra

Recta final per salvar la Nicole

Torredembarra s'ha mobilitzat aquest cap de setmana per pagar el tractament per a una nena malalta de leucèmia

L'objectiu és recollir 15.000 euros que falten per finançar el viatge a una clínica de Chicago

Els veïns de Torredembarra han viscut aquest cap de setmana la darrera jornada solidària per aconseguir que una de les seves veïnes, la petita Nicole, de tan sols sis anys, pugui curar-se del tipus poc habitual de leucèmia que té des que va néixer. Es tracta de la tercera vegada que la família de la nena se sotmetrà a un tractament a l'estranger per tal que la seva mare pugui concebre un embrió seleccionat genèticament i que, a través de la sang del seu cordó umbilical, pugui curar la malaltia de la Nicole. Després de dos intents fallits, els pares tornaran a provar sort ara en una clínica de Chicago (Estats Units), una expedició que tindrà un cost (entre tractament, viatges i allotjament) de 25.000 euros. L'objectiu dels torrencs per a aquest cap de setmana és aconseguir els 15.000 euros que els falten perquè la família pugui marxar en els propers dies.

Per tal de donar una darrera empenta a la recollida de diners, el municipi va organitzar des de divendres fins ahir una sèrie d'actes solidaris a la plaça Mossèn Joaquim Boronat que van incloure un mercat solidari, una exhibició de la unitat canina K-9 de Creixell, un espectacle de màgia i un sopar, bingo i discoteca a la nit. Ahir els actes solidaris van continuar dins del Concurs 7 de colles castelleres al municipi, en què els diners recollits del servei d'entrepans es destinava també a la família de la petita.

Durant els darrers dies, a més, s'ha engegat una campanya de difusió per aconseguir donatius des de diferents punts. El municipi ja ha organitzat altres campanyes similars en els darrers dos anys, i s'ha disposat de la col·laboració, entre d'altres, del FC Barcelona, que va cedir objectes dels jugadors.

La Nicole té una malaltia anomenada leucèmia mielomonocítica crònica juvenil. Aquesta afecció l'obliga a rebre tractaments de quimioteràpia cada mes, fet que li impedeix fer una vida normal. Tot i que els metges van intentar fins a dos cops fer-li un trasplantament de cordó, la petita els va rebutjar tots dos. L'única opció que resta per a la família perquè la Nicole pugui superar la malaltia és un germà seleccionat genèticament, una opció, però, que les autoritats estatals van rebutjar, i que ha obligat la família a buscar una alternativa a l'estranger.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.