Societat

Damià Mollà i el Centre Excursionista reben els guardons 9 d'Octubre de Bocairent

La gala de lliurament tindrà lloc el dia 7 i comptarà amb l'ambientació musical de Neus Ferri i Pau Ortolà

El Consell Municipal de Cultura de Bocairent ha premiat al sociòleg Damià Mollà i el Centre Excursionista d'aquesta localitat, amb els premis 9 d'Octubre d'enguany, els quals els seran lliurats el dia 7 durant al transcurs d'una gala al Teatre Avenida. L'ambientació musical anirà a càrrec de la cantant Neus Ferri i del pianista Pau Ortolà que oferiran l'espectacle “Sensacions”. A continuació, tindrà lloc un sopar de germanor a l'hotel l'Estació.

Damià Mollà ha estat distingit amb el premi 9 d'Octubre, en reconeixement a la seua llarga trajectòria en el món acadèmic, polític, social i cultural valencià marcada pel compromís amb la seua terra «entre la utopia i la realitat». De les seues obres, destaca De impura natione: el valencianisme, un joc de poder que va obtenir el premi Joan Fuster d'assaig el 1986 i on, junt a Eduard Mira, planteja una tercera via per al valencianisme polític. Igualment, Bocairent també ha figurat freqüentment als seus escrits amb un interés especial per confrontar l'horta i la muntanya tèxtil. De fet, la implicació amb la seua localitat natal el va portar recentment a donar la seua col·lecció particular formada per més de 2.500 volums a la Biblioteca Pública Municipal on va inaugurar la sala dedicada a d'ell el passat 26 de març.

Per la seua banda, en l'apartat col·lectiu el Centre Excursionista s'ha fet digne de la menció al complir enguany els seus 50 anys d'existència des de la seua creació com una secció del Patronat de la joventut obrera de la mà de Marcel·lí Sempere i de Miguel Cantó. Posteriorment, el 1963 començaria el seu devenir autònom. A més de les activitats esportives, l'associació ha desenvolupat una important tasca cultural, especialment destacable en el tardofranquisme, amb actes com el concert de Raimon, l'organització del 4t Aplec de la Joventut del País Valencià —finalment prohibit per “ordre governativa”—, la impartició de cursos de valencià o les actuacions de diferents cantautors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.