Societat

Els treballadors de l'Hospital Vall d'Hebron també s'ofereixen a operar i atendre gratis els pacients

La mesura s'aplicaria el 21 i 31 d'octubre i el 9, 27 i 30 de desembre, dies que el centre ha decidit tancar

El portaveu de CCOO considera “terrible” que s'estigui desprogramant intervencions i proves diagnòstiques perquè augmentaran les llistes d'espera

Els treballadors de l'Hospital Vall d'Hebron han decidit aquest dimarts en assemblea que operaran i atendran gratuïtament els pacients a les consultes externes els dies que la gerència del centre ha decidit tancar, segons ha explicat el portaveu de CCOO a la junta de personal, Manel Puigcercós. Aquests dies són el 21 i 31 d'octubre i el 9, 27 i 30 de desembre.

Amb aquesta decisió, els professionals de Vall d'Hebron se sumen als de Bellvitge que van fer aquesta mateixa proposta la setmana passada. Puigcercós ha explicat que s'estan desprogramant intervencions i proves diagnòstiques que estaven previstes per aquells dies, cosa que ha considerat “terrible” perquè augmentaran les llistes d'espera.

Vall d'Hebron, com d'altres hospitals, tancaran durant determinats dies fins el 31 de desembre amb l'objectiu d'agrupar els festius dels treballadors i, segons l'Institut Català de la Salut, fer-ho en dies en que es preveu que l'activitat assistencial és més baixa i aconseguir així un estalvi.

Puigcercós ha assegurat que tancar cinc dies en que ja hi ha operacions i visites programades té un gran impacte per als ciutadans i ha considerat que es podrien utilitzar altres alternatives com establir una graella en que cada treballador faci festa un dia, ja que ha asseverat que d'aquesta forma els ciutadans no percebrien cap efecte negatiu.

La realitat però és que la gerència els ha comunicat que el 21 i 31 d'octubre i el 9, 27 i 30 de desembre només estaran actives les urgències i l'atenció als pacients ingressats. Davant d'això, els treballadors de Vall d'Hebron han decidit aquest dimarts que estaran “a disposició dels ciutadans” per tal que puguin fer-se les proves i intervencions que tenien previstes, i que, segons ha dit, s'estan ajornant sense nova data.

A Bellvitge, la direcció del centre va agrair la predisposició dels facultatius però va recordar que fer una intervenció quirúrgica no depèn només dels professionals sinó que també hi ha una despesa de material, fàrmacs i serveis de suport



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.