Societat

Tribunals

“Em va entrar el pànic i la vaig agafar pel coll”

L'acusat de matar el 2009 la seva exparella, veïna d'Altafulla, nega que planegés el crim i al·lega problemes psiquiàtrics

La mare de la víctima relata la pressió que exercia sobre la noia i com li va confessar l'assassinat

“Quan li vaig preguntar on era la María, em va dir: «L'acabo de matar.»” Així va relatar ahir davant del jutge Rafaela Jordán com l'exparella de la seva filla, María del Mar, li va confessar el seu assassinat per telèfon el 15 de març del 2009. Els fets es jutgen des d'ahir a l'Audiència Provincial de Tarragona i l'acusat, Saturnino Fernández, s'enfronta a la petició de 21 anys de presó feta per la fiscalia i l'acusació particular.

Fernández, tot i reconèixer la seva culpabilitat, es va esforçar ahir en la seva declaració a desmuntar la tesi de la fiscalia i l'acusació, que consideren que va planificar l'assassinat de María del Mar Jordán, de 26 anys i veïna d'Altafulla, des que ella va decidir trencar la relació i demanar una ordre d'allunyament. El cos va ser trobat al maleter d'un cotxe al peatge de Torredembarra de l'AP-7. L'acusat, després de diverses trucades, es va entregar.

Segons l'acusat, l'atac va ser fruit del pànic enmig d'una discussió. “Com a acte reflex la vaig agafar pel coll”, va dir ahir. Segons el relat del fiscal, l'acusat, després d'estrangular la jove, li va tallar les venes per simular un suïcidi, tot i que, segons ell, ho va fer per “comprovar si era viva”.

Fernández, que va al·legar que estava en tractament psiquiàtric des del 2000, es va contradir en referir-se als seus sentiments sobre la nova relació de la jove, i va assegurar que s'havien reconciliat i tornaven a conviure, un punt que la mare de la víctima va negar en la seva declaració. La mare també va relatar les repetides amenaces que havia rebut la seva filla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.