Societat

tribunals

L'acusat del crim d'Altafulla, culpable d'assassinat

El jurat popular del judici contra Saturnino Fernández, acusat de matar la seva exparella, veïna d'Altafulla, l'any 2009, va ser declarat ahir culpable d'assassinat. Tots els membres del jurat van decidir per unanimitat que quedava provat aquest extrem i van rebutjar la interpretació de la defensa de l'acusat, que ja ha anunciat que presentarà recurs i que sosté que es tracta d'un homicidi, ja que considera que la víctima s'havia pogut defensar. El jurat va desestimar també el principal atenuant exposat per la defensa durant el judici –els problemes psicològics de l'acusat– i va considerar que no quedava provat que Fernández tingués un trastorn real de personalitat. El veredicte també considera provat que Fernández va amenaçar de mort la seva exparella amb anterioritat a l'assassinat.

El cas, que s'ha jutjat a la secció segona de l'Audiència de Tarragona, queda ara conclús per a sentència judicial. La fiscalia manté la petició de vint-i-un anys de presó per a Fernández.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.