Societat

Sants estrena la catedral

a mitges · Els Castellers de Sants descarreguen el primer cinc de vuit de l'any però no se'n surten amb el tres de nou folrat palma de vuit · Els Castellers de Mallorca carreguen el primer quatre de vuit de la seva història

Els Castellers de Mallorcacarreguen el primer castell de vuit de la seva història

Era l'hora dels de Sants. Després d'una excel·lent temporada anterior, en què van descarregar el tres i el quatre de nou, els de la camisa grisa estaven fent una temporada irregular i sense cap construcció superior al tres de vuit. Totes les esperances, doncs, estaven posades en la seva diada d'aniversari, que es va celebrar ahir a la plaça Bonet i Moixí d'aquest barri barceloní. L'objectiu era doble i no pas fàcil: descarregar el cinc de vuit i el tres de nou amb folre. Així, amb ganes de situar-se al lloc que els correspon, els de Sants van començar forts encarant el primer cinc de vuit de l'any. La catedral, però, va semblar que la tinguessin ben apamada i no va patir en cap moment. Primer objectiu al sac; calia, doncs, anar a buscar el castell de nou. En la segona ronda, doncs, van atacar el tres de nou, que, tot i no tenir males mides, va començar a patir de valent pel que fa als quints. Amb dosos posats, la canalla va tirar avall i tot seguit es va acabar la metxa i l'estructura va cedir. Van acabar la diada el quatre i el tres de vuit, i un regust agredolç, amb la millor actuació de la temporada, però sense el premi de nou pisos. Els borinots, però, encara tenen una oportunitat el dia de Tots Sants a Vilafranca i tenen prou arguments per recuperar la condició de colla de nou.

Alerta blau marí

La diada dels Castellers de Sants va tenir els Minyons de Terrassa i els Capgrossos de Mataró com a convidats. Els malves van oferir una bona actuació gairebé sense despentinar-se, amb un tres de nou de sortida marca de la casa –Girona està cada cop més a prop i volen alçar-lo un pis–, un cinc de vuit lleuger i un tres de vuit amb el pilar un pèl més treballat. Van acabar amb un impecable pilar de sis.

Més discreta va ser l'actuació dels Capgrossos, que no van poder provar l'anunciat quatre de nou folrat per falta de camises pròpies. No poder fer cap castell de nou en la diada de Sants, on tenen força costum de fer-ne, és un bon toc d'atenció cap a les files blau marí: els queden tres diades importants i han de ser-hi tots. Els de Mataró van alçar ahir el tres de vuit, el dos de vuit folrat i el quatre de vuit. La revàlida la tindran a Tots Sants.

Mallorca torna a ser de vuit

Dos anys després que els Al·lots de Llevant carreguessin el quatre de vuit, dissabte van ser els Castellers de Mallorca els que van carregar el primer quatre de vuit de la seva història i ho van fer, a més, en plaça pròpia.

El cap de setmana ha tingut força més activitat castellera. En destaca la romeria a Montserrat amb Vilafranca fent el quatre de vuit amb el pilar, el cinc de vuit i el dos de vuit folrat. Però també amb la diada del Memorial a Esplugues, on els Castellers de Lleida van descarregar el quatre de vuit, però van quedar a mitges amb el tres de vuit. En la mateixa diada els Castellers d'Esplugues, una de les colles revelació de set d'enguany, no van poder descarregar el primer dos de set de la seva història. Una setmana després de carregar-lo, ahir van fer un intent desmuntat. Els que sí que el van poder carregar van ser els Xics de Granollers en la seva diada.

Bons registres també els d'ahir a Alcover, on els Xiquets de Tarragona i els Xiquets de Reus van completar la clàssica de vuit.

Barcelona
XIX Diada dels Castellers de Sants
Castellers de Sants
5/8, 3/9f (i), 4/8, 3/8, p/5
Capgrossos de Mataró
3/8, 2/8f, 4/8, p/5
Minyons de Terrassa
3/9f, 5/8, 3/8p, p/6


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.