Societat

Olot torna a ser territori de la Universitat de Girona

Una visita de la rectora acosta posicions entre les dues administracions

L'alcalde havia demanat facilitats per tirar endavant estudis universitaris

L'Ajuntament d'Olot i la Universitat de Girona han acostat posicions després que l'alcalde, Josep Maria Corominas, va dir el dia en què va ser nomenat patró de la Universitat de Vic que havia estat molt fàcil entendre's amb aquest centre –farà estudis universitaris empresarials a la capital garrotxina– i que seria bo que el gironí en prengués nota. Una trobada recent entre la rectora, Anna Maria Geli, i l'alcalde, a Olot, ha servit per restablir la normalitat de les relacions entre totes dues institucions. Prèviament, la regidora d'Educació, Núria Fité, ja havia afirmat que l'Ajuntament està obert a treballar amb totes les universitats de l'entorn. Corominas segellava la pau públicament ahir afirmant que estava molt satisfet de l'evolució de les coses amb la Universitat de Girona. Al marc va avançar que, per al proper curs a Olot, hi haurà activitat universitària, segurament un postgrau, del qual no va donar detalls.

A Olot i a través de la Fundació d'Estudis Superior, la relació amb la UdG ha estat continuada. La FES és la peça clau per mantenir i aprofundir la relació amb la universitat. Enrere queden molt anys d'estira-i-arronses de les dues bandes per fer a Olot una facultat de Belles Arts. El canvi al rectorat de Josep M. Nadal per Joan Batlle i la línia centralitzadora iniciada per aquest per motius d'eficàcia i de reducció de costos en va ser el detonant.

S'ha fet la proposta; ara cal concretar el contingut pedagògic i veure com es pot traduir a la pràctica
Anna Maria Geli
rectora de la UdG
Hi ha una predisposició molt bona per fer coses conjuntament en un futur immediat
Josep Maria Corominas
alcalde d'olot


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.