Societat

TRIBUNALS

El TSJC denega tornar a jutjar el gendre dels Tous per un crim

Accepta, però, revisar els vídeos de les converses i els lladres

Ho farà en una vista pública el 21 de desembre

Lluís Corominas no tornarà a ser jutjat per haver matat d'un tret un lladre que rondava la casa dels seus sogres, els joiers Tous, a Sant Fruitós de Baiges, el 2006. Així ho ha decidit el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), en una resolució dictada ahir.

Amb tot, l'alt tribunal ha acceptat que en la vista pública –que ha fixat pel 21 de desembre, perquè les acusacions i la defensa exposin els seus recursos– es visionin els enregistraments del dia de l'assalt frustrat amb les converses de Corominas i el vigilant de seguretat, que la seva defensa va aportar amb sorpresa al judici. La fiscalia i l'acusació particular, exercida per la dona del mort, van sol·licitar al TSJC la repetició del judici davant el que consideraven l'errònia aplicació de les eximents per part del jurat, que el maig passat va declarar no culpable Corominas del crim. El tribunal popular va acceptar-li les eximents completes d'haver actuat amb por insuperable i per legitima defensa putativa, és a dir, que per error creia que la seva vida corria perill.

El raonament

En la resolució, el TSJC exposa que “amb claredat digna d'elogi” totes les parts admeten que no existeix cap precepte processal específic que empari la nova declaració del processat i de certs testimonis. I afegeix: “Són nombroses les resolucions del Suprem que veden la possibilitat que un tribunal d'apel·lació en el procediment de jurat pugui modificar els fets declarats provats per aquest, a diferència del que passa amb la modificació dels conceptes jurídics, inclòs el relatiu a la verdadera voluntat de l'acusat”, afirma Carlos Ramos, ponent de la resolució del TSJC.

Així, la sala només revisarà documentació i vídeos per dirimir si manté lliure Corominas o el condemna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.