Societat

tarragonès

Salou xifra en 182.000 euros els danys pels aiguats

La inundació de dilluns va malmetre 40 baixos i una seixantena de vehicles

L'Ajuntament demana més cura a altres municipis en la neteja del barranc

Salou va continuar ahir amb les tasques de neteja per tal que el barri de la Salut, afectat per una forta inundació la matinada de dilluns, pugui recuperar la normalitat. L'alcalde, Pere Granados, va fer pública ahir una primera xifra de valoració dels danys causats en elements de propietat municipal (mobiliari urbà, murs de contenció i platges, entre d'altres), i que se situen, segons les estimacions dels tècnics municipals, en 182.000 euros. Aquesta xifra, però, no inclou els danys a particulars –els aiguats van provocar desperfectes a un total de 40 baixos i a una seixantena de vehicles–. El consistori ha habilitat l'Oficina d'Atenció al Ciutadà per atendre'ls.

Granados va incidir en la necessitat que totes les administracions “facin els deures” pel que fa al manteniment i neteja del barranc de Barenys, la riera que travessa el barri de la Salut i que dilluns es va desbordar. El govern local defensa que el seu tram estava net després que hi hagués dedicat un pla d'ocupació a aquesta tasca, però va ser la brossa acumulada fora del seu terme (és a dir, al tram que passa per Reus) la que va acabar taponant la riera. L'Ajuntament reusenc, per la seva banda, es va limitar ahir a recordar la seva disposició a treballar conjuntament amb Salou per reduir l'afectació del barranc a la costa.

Les pluges tornaran demà

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que entre demà i divendres la pluja torni a ser protagonista a tot el territori català. En concret, avisa d'un nou episodi de precipitacions que serà generalitzat, i que localment podrà tenir una intensitat forta. Es preveu que les pluges més importants es produeixin a la meitat nord de Catalunya, així com a la resta del litoral i prelitoral.

Les darreres pluges van remetre ahir al matí sense provocar més incidents. Les pluges més abundants, segons les dades de les estacions meteorològiques, s'han concentrat sobretot al litoral i prelitoral, mentre que han estat més minses a la Catalunya central i ponent. Des de diumenge, Malgrat de Mar és l'estació que ha recollit més precipitacions, amb un total de 144,2 litres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

El Mercat de Nadal del Finlàndia, millor carrer guarnit de les festes de Sants

Barcelona
URBANISME

El govern de Castelldefels avança les obres per revertir el carril bici

castelldefels
SOCIETAT

Ajuts per treure l’amiant afectat per la pedregada a Sant Pere de Torelló

Sant Pere de Torelló
MEDI AMBIENT

Retiren la brossa marina de la Punta de la Banya, al Delta de l’Ebre

La Ràpita

L’ICAG, compromès amb la nova llei de paritat

girona
URBANISME

Comencen a enderrocar l’edifici d’El Barco d’Esplugues de Llobregat

Esplugues de Llobregat
SOCIETAT

Tarragona incorporarà quatre nous busos elèctrics per millorar la flota urbana

Tarragona

El cicle ‘Notes al Parc’ tanca la 8a edició amb prop de 3.300 espectadors

gIRONA
SOCIETAT

Montblanc i la Patum, finalistes dels Premis Història National Geographic

Montblanc