Societat

Es manté l'alerta per inundacions

Les pluges es podrien intensificar durant la tarda a la zona sud del litoral català

Els Bombers fan 68 sortides com a conseqüència del ruixats

SCT preveu que 500.000 vehicles sortiran de l'àrea metropolitana de Barcelona pel pont de Tots Sants

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) manté la prealerta del pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya, l'Inuncat, arran de l'avís de situació meteorològica de risc per pluges. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) avisa que les precipitacions es podrien intensificar durant la tarda a la zona sud del litoral català, i cap al final del dia podria estendre's a ambdós extrems del prelitoral i litoral.

Des d'aquest dijous a les vuit del vespre fins aquest divendres a les quatre de la tarda, els Bombers de la Generalitat han fet 68 actuacions relacionades amb les pluges. La majoria han estat per fer neteges o sanejaments de façanes i per atendre petites inundacions a baixos.

Entre les actuacions destaca una sortida a les tres quarts d'onze del matí a Lloret de Mar, arran d'una esllavissada de terres d'uns 12 metres quadrats al carrer Baix Llobregat de la urbanització Lloret Blau, on s'hi ha desplaçat dues dotacions dels Bombers i efectius de la Policia Local per tal de tallar la circulació.

A L'Escala, a l'avinguda Montgó, els Bombers han hagut d'extraure la pluja acumulada en un pàrquing de 200 metres quadrats on el nivell de l'aigua ha arribat als dos metres d'alçada.

Onades de més de dos metres i mig

Quant a la previsió per estat de la mar és manté i s'amplia a les comarques de Barcelona i Tarragona. El SMC ha emès un avís de situació meteorològica de risc de l'estat de la mar per aquest divendres, a les comarques de l'Alt Empordà, Baix Empordà, Maresme i la Selva. En aquestes comarques, les onades poden superar els 2,5 m d'alçada. En aquest sentit, el municipi de Barcelona ha activat el seu Pla Bàsic d'Emergència de mala mar per onades.

Des del Centre de Coordinació d'Emergències CECAT, la DGPC ha recomanat als municipis realitzar el seguiment i vigilància dels punts d'actuació prioritaris en zones de risc d'inundabilitat, així com prendre les mesures adients per evitar l'accés de la població a les zones properes a rieres, passos subterranis, i desocupar lleres de rieres.

Pel que fa a la previsió meteorològica per comarques, segons el SMC les pluges més fortes podrien afectar les comarques del Baix Camp, Baix Ebre, Baix Penedès, Montsià, Ribera d'Ebre i Tarragonès. Les pluges també es poden donar, tot i que amb menor probabilitat, a les comarques de l'Alt Camp, Alt Empordà, Alt Penedès, Baix Empordà, Baix Llobregat, Barcelonès, Garraf, Garrotxa, Gironès, Maresme, Pla de l'Estany, Priorat, Selva, Terra Alta, Vallès Occidental i Vallès Oriental.

Durant la nit i matinada, la previsió indica que les pluges es concentraran a l'Alt Empordà, Baix Camp, Baix Ebre, Baix Empordà, Montsià i Ribera d'Ebre. Podrien afectar també l'Alt Camp, Baix Penedès, Garrotxa, Gironès, Maresme, Pla de l'Estany, Priorat, Selva, Tarragonès, Terra Alta, Vallès Oriental.

Operació sortida de Tots Sants

Amb motiu del pont per la festivitat de Tots Sants d'aquest 2011, el Servei Català de Trànsit (SCT), amb el suport i la col·laboració dels Mossos d'Esquadra, estableix un dispositiu especial de trànsit a partir de les 15.00 hores d'aquest divendres. Es preveu que prop de 500.000 vehicles surtin de l'àrea metropolitana de Barcelona entre aquesta tarda i el matí de demà dissabte.

Des de l'SCT es demana als conductors que extremin la precaució en la conducció, atès que l'aigua a les calçades augmenta el risc d'accident de trànsit i més en situacions d'elevada mobilitat.

Igualment, des de la DGPC es vol recordar a aquells ciutadans que es desplacin a segones residències que comprovin l'estat dels desguassos, embornals i que revisin que els terrats no acumulin aigua. També, que s'abstinguin de deixar aparcats els cotxes, encara que sigui per poca estona, en rieres o zones molt properes. No travessar guals o rieres excepte per llocs habilitats, degudament senyalitzats i només quan les condicions de seguretat siguin suficients.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Dos-cents menors atesos en el programa d’addicció a les pantalles de la Diputació

Barcelona
SOCIETAT

Desocupats dos edificis de Badalona on hi vivien 21 persones

Badalona

El Baix Ter rep una subvenció d’1,16 milions per digitalitzar el cicle de l’aigua agrícola

TORROELLA DE MONTGRÍ

L’excedent d’energia solar municipal se cedirà a la ciutadania

El Prat de Llobregat
mobilitat

Adif inicia la fase de proves a les vies d’alta velocitat a l’estació de la Sagrera

barcelona
societat

Barcelona dota de 5G el front marítim coincidint amb la Copa Amèrica de Vela

barcelona
societat

Els joves catalans han de destinar més de la totalitat del sou a llogar un habitatge

barcelona
societat

Vuit entitats esportives de Mataró acolliran 40 joves amb risc d’exclusió

Mataró

Registren més de quatre animals de companyia en el cens municipal de Girona cada dia

GIRONA