Societat

La vida social

Més de 40 anys esperant el Carrilet

La locomotora 22 de l'antic tren Olot-Girona ja es pot veure al pati del Tura

Un pastisser ho celebra fent-la a escala amb xocolata

La dita més popular del Carrilet d'Olot és la que assegura que marxava quan volia i arribava quan podia. Doncs bé, la gent d'Olot ha hagut d'esperar 42 anys l'arribada d'aquest tren entranyable que funcionava cremant carbó i que l'any 1969 va fer l'últim viatge cap a Girona. De fet, el que ha arribat és la locomotora 22, una de les que feia el trajecte i que s'ha conservat gràcies a Ferrocarrils de la Generalitat, que la va restaurar i la va fer córrer per la via d'un recorregut turístic a Monistrol de Montserrat. Aquesta locomotora s'ha instal·lat al pati de les monges de la residència del Tura i hi serà durant tot aquest mes de novembre amb motiu de la celebració del centenari de l'arribada del Carrilet a la capital garrotxina, el 14 de novembre del 1911. Ara que el té aquí, l'Ajuntament d'Olot té la intenció de no tornar a deixar-lo marxar i juntament amb dos cotxes del Carrilet que té en uns coberts municipals els vol exposar en un espai digne. Les disponibilitats pressupostàries decidiran si això és viable i si es fa aviat o es deixa per més endavant.

Sigui com sigui, el Carrilet és a Olot i tothom està content. Els Amics del Tren duen a terme un programa variat d'actes que, per avui, preveu la inauguració de dues exposicions i, per demà, un joc de maniobres i un taller de pintura.

L'arribada del Carrilet a Olot ha estat celebrada també en l'àmbit comercial. El pastisser Jordi Ferrer, de la pastisseria Ferrer, ha creat una rèplica a escala de la locomotora 22 amb xocolata, que es pot veure des d'ahir a l'aparador de l'establiment familiar, a la plaça Mora o de l'Àngel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.