Societat

ANTONI SERRA

SECRETARI DE L'ASSOCIACIÓ AMICS DEL TREN OLOT-GIRONA

“Ens cal un museu i un arxiu però això és feina de l'administració”

Els Amics del Tren treballen per preservar i difondre la memòria del carrilet. Serra detalla a l'entrevista què fan exactament i reflexiona sobre aspectes ferroviaris més recents.

Quan es va crear l'entitat i per què?

Va ser el 1999 arran d'una exposició a Olot sobre el carrilet de Lluís de Bolós, que va engrescar un grup de persones amants del ferrocarril. Va ser un lloc comú d'intercanvi d'informació i, des d'aleshores, vam tenir un local a l'antiga estació de Sant Esteve d'en Bas per fer funcionar els nostres trens en miniatura.

Sempre ha estat així?

Fa uns sis anys, es va renovar l'entitat i, a part de fer anar trens, es va intentar aprofundir en la història i el patrimoni del tren, difondre'l... fins ara, que promovem la construcció d'una maqueta de tota la línia.

I ja els cap, al local?

La fem a mòduls. Sí que és veritat, que apostem per una museu o una sala d'exposicions, sobretot per al material original que tenim, i també un arxiu. Tenim tots els llibres editats que parlen del carrilet, moltes fotografies i molts altres documents. Ens cal un museu i un arxiu, però això és feina de l'administració.

I el futur?

Ens agradaria un tren turístic entre Olot i la Vall d'en Bas com el de Castellar de N'Hug; no amb material original, perquè cal un taller i poder fer peces.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.