Societat

successos

Tres ferits en un incendi a l'empresa Cator d'Alcover

Una explosió a la caldera on es tracten olis residuals va originar el foc

Una vintena de treballadors van ser evacuats

Tres persones van resultar ahir ferides per cremades en un incendi que es va produir a l'empresa de tractament d'olis residuals Cator, a Alcover (Alt Camp). L'incident també va obligar a activar en fase d'alerta el Plaseqcat (pla d'emergència exterior del sector químic de Catalunya) i a tallar al trànsit l'antiga carretera C-14 en tots dos sentits.

Els fets van tenir lloc al voltant de dos quarts de tres de la tarda, quan es va produir una explosió, per causes encara no determinades, seguida d'un incendi. El foc va afectar especialment el magatzem d'olis de Cator. “La deflagració es va produir a la sala on es troba caldera, des de la qual es fa el tractament dels olis”, va explicar Josep Rafecas, director de la planta, que ahir encara no podia fer un balanç dels danys a les instal·lacions perquè no van poder entrar a la nau afectada.

La vintena de treballadors que hi havia a la planta van haver de ser evacuats i els Mossos d'Esquadra i la policia local van controlar tots els accessos al polígon on està situada la nau. Els dos ferits lleus –veïns d'Alcover i de Barberà de la Conca– es van traslladar a l'hospital Joan XXIII de Tarragona, mentre que un altre home, veí de Reus, que es va fer cremades a la cara i a les mans, va ser traslladat a la Vall d'Hebron.

La fase d'alerta del Plaseqcat es va desactivar a les cinc de la tarda, després que els bombers confirmessin al delegat del govern, Joaquim Nin, que no hi havia risc a l'exterior de l'empresa.

LA XIFRA

20
treballadors,
aproximadament, eren a l'interior de la planta d'Alcover en el moment de la deflagració.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.