Societat

Les famílies dels bombers morts a Horta demanen vint anys de presó pels dos piròmans

Rebutgen imputar-los per homicidi imprudent i els acusen d'un delicte d'incendi forestal intencionat

Demanen també vints anys de presó per Delat 0, quatre anys de presó per cada bomber mort

L'acusació particular, que integren les famílies dels cinc bombers morts a l'incendi d'Horta de Sant Joan el juliol del 2009, demana vint anys de presó per cadascun dels piròmans del foc.

Així ho han fet saber durant la concreció d'acusacions que es fa aquest divendres als jutjats de Gandesa contra Lorenzo Forner i Juan Antonio Paz. Segons ha avançat l'advocat Pau Simarro, han rebutjat imputar Forner i Paz per un delicte d'homicidi imprudent perquè consideren que hi ha dos “tempos” diferenciats durant el foc.

Així, l'acusació particular ha decidit demanar la pena màxima per un delicte d'incendi forestal intencionat amb agreujant per gran extensió cremada i risc per les persones.

“Creiem que Forner i Paz han d'anar a la presó per molt temps i així ho demanen però la seva relació amb la mort dels bombers és mediata i indirecta”, ha assegurat Simarro per justificar que no hagin demanat la imputació per un delicte d'homicidi imprudent. Una acusació que sembla que sí que podria demanar el Ministeri Fiscal.

Vint anys de presó per Delta 0

D'altra banda, Simarro també ha explicat que ja han demanat, per escrit, l'acusació contra Carles Font, cap de guàrdia el dia de l'atrapament mortal de l'incendi, a qui l'acusen de cinc delictes d'homicidi imprudent.

L'acusació particular demana, en aquest cas, quatre anys de presó per cada bomber mort i, per tant, acaba sent la mateixa pena que es demana pels piròmans, vint anys.

“Estem convençuts que els bombers van morir perquè durant l'extinció Delta 0 no va ser ni eficaç ni eficient, no va fer el que havia de fer i és la causa directa de les morts”, ha manifestat.

En aquest sentit, l'advocat també ha apuntat que imputar els piròmans per homicidi imprudent podria permetre diluir la responsabilitat de Delta 0 “com busca la seva defensa”.

L'acte de concreció de les acusacions a Lorenzo Forner i Juan Antonio Paz s'està duent a terme durant aquest divendres al matí als jutjats de Gandesa.

Forner ha entrat a l'edifici judicial sol, corrent i tapant-se la cara de les càmeres, mentre que Paz ha entrat amb ulleres de sol i una gorra de muntanya, acompanyat pel seu advocat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Tarragona incorporarà quatre nous busos elèctrics per millorar la flota urbana

Tarragona

El cicle ‘Notes al Parc’ tanca la 8a edició amb prop de 3.300 espectadors

gIRONA
SOCIETAT

Montblanc i la Patum, finalistes dels Premis Història National Geographic

Montblanc
societat

L’Acústica comptarà amb un dispositiu de seguretat i neteja format per 190 efectius

figueres
SUCCESSOS

Rubí reafirma la condemna contra el doble crim masclista al Vallès Occidental

Rubí
SOCIETAT

La Generalitat confirma la sanció de 10.000 euros a Sílvia Orriols per un discurs xenòfob

Barcelona

Prohibeixen aparcar a l’entorn d’una gran superfície de Montigalà per evitar el transport il·legal

Badalona

La Policia Local denuncia una vintena de conductors per infraccions al volant

CASTELLÓ D’EMPÚRIES
Portugal

Un sisme de magnitud 5,3 amb epicentre al mar sacseja la zona de Lisboa

Barcelona