Societat

TRIBUNALS

Demanen 20 anys per al cap de bombers del foc d'Horta

Les famílies dels morts demanen la pena màxima per a Delta 0: quatre anys per cadascun dels bombers morts el 2009

Se suspèn la vista per presentar la pena contra els piròmans a Gandesa

Les famílies dels bombers morts a l'incendi d'Horta de Sant Joan el juliol del 2009 han demanat 20 anys de presó per cinc delictes d'homicidi imprudent per al cap de guàrdia del dia de la tragèdia, Carles Font (Delta 0). L'advocat de les famílies, Pau Simarro, ha confirmat a l'Agència Catalana de Notícies que totes les acusacions particulars s'han posat d'acord per demanar la pena màxima: quatre anys per cadascun dels cinc bombers morts –tot i que en el cas s'han personat quatre de les cinc famílies afectades, demanen penes per tots els morts–.

Simarro ha avançat que, si les famílies poden personar-se també en el cas dels dos presumptes piròmans que van provocar l'incendi, demanaran la pena màxima, que correspon a 20 anys per a cadascun. De fet, el jutge de Gandesa va suspendre ahir la vista en què s'havien de concretar les acusacions contra Lorenzo Paz i Juan Antonio Forner, els dos piròmans. Els advocats de la defensa van denunciar que les famílies dels bombers no tenen “legitimació” per exercir l'acusació particular perquè els seus clients estan imputats per un delicte d'incendi forestal i no d'homicidi. Amb tot, els representants legals de les famílies han optat per personar-se per la via de l'anomenada acusació popular, com fixa la llei d'enjudiciament criminal. I és per això que el jutge va optar ahir per suspendre la vista i decidir si accepta la petició. “Com a acusació particular o popular demanarem 20 anys de presó per un delicte d'incendi forestal greu amb conseqüències gravíssimes”, va dir Simarro. Els autors del foc han estat citats novament pel 2 de desembre.

LA DATA

2-12-2011
El jutjat de Gandesa
ha citat aquest dia els autors de l'incendi d'Horta per concretar la pena que se'ls imputa.

Recurs de la fiscalia i de Delta 0

Tant la fiscalia com l'advocat de Delta 0 han presentat un recurs contra la decisió del jutjat de Gandesa de separar la causa en dos: d'una banda, un procediment de judici oral amb jurat popular a l'Audiència de Tarragona contra els autors de l'incendi acusats d'un delicte d'incendi forestal i, d'altra banda, un procediment contra Carles Font, a qui s'acusa d'un delicte d'imprudència greu. L'advocat de Font reclama que se l'eximeixi de qualsevol càrrec.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.