Societat

Mª del Mar Bonet i el Centre d'Estudis Contestans reben els Miquelets d'Honor 2011

Una peça teatral sobre la trajectòria vital i professional d'Iturbi i un estudi sobre les bandes de música valencianes del segle XIX guanyen els Miquelet d'enguany

La Societat Coral el Micalet ha celebrat la 24ª edició dels seus guardons anuals, els Premis Miquelet. Els guanyadors han sigut Manuel Molins Casaña que amb la seua obra 'València, Hollywood, Iturbi' s'ha endut el premi Micalet de Teatre 2011; i Elvira Asensi Silvestre, que amb 'Música a l'abast de tothom. El cas de les bandes valencianes en el tombant del segle XIX' ha aconseguit el Joan Coromines d'investigació. El premi Enric Soler i Godes, d'experiències pedagògiques a l'escola, enguany ha quedat desert per decisió del jurat.

La vetlada literària, que ha començat amb l'actuació del grup valencià El Corral de Pepeta, ha inclòs a més el lliurament de dues beques d'estudis musicals, una atorgada pels ex alumnes de l'Institut Obrer de València que ha sigut per a Andrea García Martín, estudiant de tercer curs d'ensenyament elemental de piano; i una altra que atorga la Fundació Teodulf Lagunero i que li ha sigut concedida a Alejandro Casanovas, estudiant de cinqué curs d'ensenyament professional de piano.

En el mateix acte també s'han lliurat, com és tradicional, els prestigiosos Miquelets d'Honor que enguany han rebut, com a defensors de la llengua i la cultura del País Valencià, el Centre d'Estudis Contestans, com a Miquelet d'Honor col·lectiu, i Mª del Mar Bonet, com a Miquelet d'Honor individual.

A la cerimònia de lliurament dels Premis Miquelet i Miquelets d'Honor 2011, que ha estat presentada per Sabina Garcés, el president de la Societat Coral el Micalet, Tonetxo Pardiñas, ha volgut destacar en el seu discurs la participació i col·laboració de la Universitat de València, d'Edicions 96 i de la Fundació Teodulf Lagunero, que participa als premis i també a la beca d'estudis musicals. Una col·laboració que segons Pardiñas permet oferir estos premis i “continuar treballant per la nostra llengua, la nostra cultura i la nostra història, a traves del gaudi, de la investigació i de l'ensenyament”.

A l'acte de lliurament han acudit representants de l'àmbit cultural i social com ara de la Universitat de València, la Reial Societat Econòmica d'Amics del País, Acció Cultural del País Valencià, el Centre Excursionista de València, l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana del País Valencià, el Casal Jaume I de Carlet, la Plataforma del Voluntariat Social del País Valencià; a més de representants polítics com ara membres de Compromís per València, Esquerra Unida i del grup municipal del PSPV-PSOE.

Miquelets d'Honor

Redacció

El Centre d'Estudis Contestans, es troba abocat a la recuperació del patrimoni històric comarcal i, el seu prestigi fora de les fronteres del País Valencià en matèria d'art rupestre i la defensa constant del valencià han estat motius més que suficients per a que la Junta Directiva de la SC el Micalet haja decidit donar el Miquelet d'Honor Col·lectiu al Centre d'Estudis Contestans (CEC). Es tracta d'una entitat de caire científic que porta quatre dècades recuperant patrimoni de la comarca del Comtat, sobretot en la localitat de Cocentaina, on rau la seu. El CEC, a més del Miquelet d'Honor Col·lectiu 2011, també ha rebut premis com el Cavanilles (1996), el Joan Valls (1998), el premi Importante del diari Información (1996), i ha estat entitat convidada pel Consell Valencià de Cultura per a redactar un informe sobre la qüestió lingüística del País Valencià. El seu prestigi com a entitat investigadora i divulgadora els ha portat des d'aquest mes de novembre a treballar en les pintures rupestres de la regió índia de Bhimbetka, declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Mª del Mar Bonet, guardonada amb el Miquelet d'Honor 2011 individual, ho ha estat a més de la seua gran qualitat com a artista i estudiosa de la música popular mallorquina i catalana per la seua estima, demostrada en moltes ocasions, pel País Valencià. Arran la concessió d'aquest guardó, el president de la societat Tonetxo Pardiñas ha fet una crida a continuar treballant pel País, la llengua, la cultura i els drets, en un ambient que a hores d'ara continua sense resultar propici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.