Societat

Paratges de Banyeres per al calendari solidari dels bombers d'Ontinyent

La publicació està dedicada als xiquets afectats per la radiació a Xernòbil

La sala Magic d'Ontinyent, amb l'actriu Maria Juan Donat com a mestra de cerimònies, ha estat l'escenari escollit per a la presentació del calendari solidari que els bombers de la ciutat de la Vall d'Albaida han donat a conèixer.

Segons comenta Miquel Àngel Terol, banyerenc i bomber a Ontinyent, «el calendari té un clar objectiu solidari i els beneficis de la seua venda aniran destinats als xiquests i xiquetes afectats pel desastre nuclear a Xernòbil (Ucraïna) a través de la Fundació “ Juntos por la vida”.

«Algunes de les fotos del calendari solidari, a banda de les realitzades al parc de bombers d'Ontinyent, s'han obtingut en paratges del riu Vinalopó, als antics molins de paper i en alguna fàbrica abandonada», ha comentat Terol. A més , les fotos no són les típiques de bombers forts i «catxes», que també les n'hi ha, sinó que s'ha volgut reflectir algunes instantànies relacionades amb la mateixa professió de bomber com les de rescats de xiquets, fotos dedicades al veterans de la professió o al rescat d'accidentats de trànsit.

«La nostra intenció ha sigut, a banda de donar a conèixer el gran treball que realitza esta fundació, conscienciar a la societat del perill que poden suposar les centrals nuclears i les seues conseqüències amb accidents com el de Xernòbil i més recentment el de Fukushima, al Japó. Sembla que queden lluny, però a poc menys d'un centenar de quilòmetres tenim Cofrents amb tots els incidents que ha patit», afig.

A banda del calendari, amb l'ajut de “Juntos por la vida”, a Ontinyent es podrà visitar una l'exposició temporal del fotògraf Benito Pajares, titolada “Miradas de Chernóbil”, situada a la Sala Maova d'Ontinyent del 10 de desembre fins al 9 de gener.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.