Societat

L'aeroport de Lleida podrà rebre vols de fora de l'espai Schengen aquest hivern

L'autorització a Lleida-Alguaire sortirà publicada aquest dijous al BOE

El ministre de la Presidència en funcions, Ramon Jáuregui, confirma que ja s'ha emès l'odre per instal·lar-hi un punt fronterer

L'aeroport de Lleida-Alguaire ja podrà operar vols provinents de països de fora de l'espai Schengen. El ministre de la Presidència en funcions, Ramón Jáuregi, ha anunciat aquest matí que el govern espanyol ja ha firmat el permís i que aquest dijous sortirà publicat al BOE.

“Ahir a la tarda vaig firmar l'autorització perquè Alguaire pugui rebre vols de fora de Schengen”, ha afirmat Jáuregui en declaracions aquest dimecres al matí a Catalunya Radio.

“La decisió ja s'ha pres i demà sortirà publicada al BOE”, ha afegit.

En resposta a una piulada del conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, que ha preguntat sí amb aquesta ordre l'aeroport lleidatà ja podia començar a operar, el ministre ha confirmat que ja no queda cap més tràmit perquè Lleida-Alguaire pugui rebre vols internacionals de països de fora de l'espai de lliure circulació europeu.

Un cop surti publicada l'autorització, ja serà possible instal·lar un punt fronterer a la terminal aeroportuària. D'aquesta manera, es podran començar a operar vols de països com el Regne Unit o Rússia de cara a la temporada d'esports d'hivern als Pirineus. Alguns touroperadors, com el britànic Thomas Cook, esperaven aquest tràmit per poder començar a operar actuar a l'aeroport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.