Societat

Tanquem Cofrents atribueix l'accident al deteriorament de la central

Reitera l'exigència del tancament immediat de la central per la seua perillositat

La plataforma Tanquem Cofrents ha advertit que el fet que la fuita de vapor a la central de Cofrents s'haja produït a tan sols dos setmanes després d'haver-se realitzat operacions de manteniment “posa de manifest el grau de deteriorament que pateix la central”.

La plataforma d'entitats ecologistes ha recordat que la central ja porta 27 anys en funcionament tot i que estava dissenyada en un principi per a una vida de 25 anys i ha recalcat la “irresponsabilitat del ministeri d'Indústria i del CSN” al renovar-li la llicència de funcionament en març d'enguany per deu anys més.

En referència a l'accident també ha recalcat que en les centrals nuclears de reactor d'aigua a ebullició, com és la de Cofrents, el vapor d'aigua que mou la turbina prové directament del nucli del reactor, “és a dir que està en contacte amb les barres de combustible d'urani i és per tant altament radioactiu”. Segons la plataforma s'ha produït una contaminació radioactiva de com a mínim l'edifici de la turbina i demana saber si aquesta contaminació ha eixit també a l'exterior.

Tanquem Cofrents ha demanat a Iberdrola, la companyia propietària de la central, i al CSN “transparència absoluta sobre l'accident i les conseqüències que pot tenir per als treballadors de la central i la població del seu entorn. També ha reiterat l'exigència del tancament immediat de la central “a causa de la seua perillositat” i perquè “existeixen sobrades fonts alternatives per a suplir la seua producció”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.