Societat

tarragonès

Torredembarra atura tots els tràmits de les multes

S'estudiarà el retorn dels diners i dels punts per les multes d'un radar mòbil a canvi de cursos d'educació vial

Respecte al mateix període sancionador del 2010, la pujada ha estat d'un 70%

Totes les sancions per excés de velocitat que es van imposar a Torredembarra des del 18 de juliol fins al 16 d'octubre d'enguany podrien quedar sense efecte i els conductors podrien recuperar, tant els diners ja abonats com els punts perduts de carnet. La raó es deu a un decret de l'alcalde del municipi, Daniel Masagué (CiU), mitjançant el qual s'aturen tots els tràmits administratius que concerneixen les multes que afecten més d'un miler de persones i que, segons la plataforma d'afectats pel radar, pot estar al voltant de les vuit mil. “Hem demanat a BASE que aturi tot el procés durant tres mesos per estudiar el tema a fons i veure realment què va passar”, va anunciar el batlle torrenc.

Amb aquesta mesura, el consistori posa de manifest la seva intenció d'aclarir l'origen d'unes sancions que han generat molts interrogants i sospites, principalment d'afany recaptatori per part de l'administració municipal. Com a exemple, el regidor de Governació, Santiago Ardèvol, va revelar que en el mateix període sancionador del 2010 –de juliol a octubre–, les infraccions detectades van ser “prop d'un 70% inferiors”.

Educació vial

En el cas que es decidís fer marxa enrere amb les multes, l'Ajuntament estudiarà fórmules alternatives a la sanció, entre les quals hi hauria la reeducació vial. En cap cas, la redempció de les multes no serà extrapolable a períodes anteriors. La plataforma d'afectats va aplaudir la iniciativa pel consistori, però considera que hi ha molts afectats amb anterioritat al juliol i que, per això, sí creu que caldria ampliar els terminis.

LA FRASE

Tenim l'obligació de respondre davant de l'alarmisme social que ha creat aquesta situació
Daniel Masagué
Alcalde de torredembarra (ciu)

Una pantalla avisarà d'excés de velocitat

La Policia Local instal·larà als carrers una pantalla que informarà els conductors. Si apareix un rostre rialler significarà que respecta el límit de velocitat, però si el rostre està trist el missatge és el contrari. En una primera fase, només serà per informar; en una segona hi haurà ubicat el control de velocitat a prop, i en una tercera la ubicació d'un o altre aparell serà aleatòria. Torredembarra és el primer municipi de la demarcació de Tarragona que ho té.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.