Festes populars i fires

CARDONA (Bages)

Commemoració del 300 aniversari del setge de 1711

Rememorar la derrota borbònica

Cardona reviurà la història del setge de 1711 durant el qual va resistir el primer dels atacs que les tropes borbòniques van llançar contra el castell i la vila en el transcurs de la Guerra de Successió. Tres segles després de la derrota borbònica al setge de Cardona, l'Ajuntament i el Museu d'Història de Catalunya han programat diversos actes.

Després de l'acte institucional i d'una breu escenificació del desenvolupament del setge de Cardona, la comitiva visitarà l'edifici de la casamata –antic polvorí del castell–, recentment restaurat. La jornada finalitzarà als peus del baluard de Sant Llorenç, on es farà una ofrena floral i una companyia de Miquelets llançarà tres salves d'honor en homenatge als defensors del castell. A la tarda, l'historiador Francesc Serra pronunciarà una conferència i la col·legiata de Sant Vicenç acollirà un concert de música barroca. Durant tot el cap de setmana hi haurà visites guiades al castell i pels escenaris històrics del setge de 1711.

17 de desembre. Des les 12 del migdia al castell.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.