Societat

La contraportada

Un pessebre de luxe

La farmàcia Prat de les Preses munta des de fa setze anys un pessebre monumental amb autòmats, que té públic d'arreu dels Països Catalans

Com un bon vi, que millora amb el temps, el pessebre monumental de la farmàcia Prat de les Preses creix cada any, i sobretot creix en qualitat. A hores d'ara, a part de ser un vertader espectacle per als sentits, és ja una cita obligada del Nadal garrotxí i fins i tot per a gent d'arreu dels Països Catalans. El pessebre d'en Jordi Maronda i la Montserrat Prat té més de 200 figures –la majoria adquirides a Nàpols (Itàlia) i a Granada–, una seixantena de les quals són autòmats, és a dir, que tenen moviment. La llista és molt llarga: des d'un ferrer que pica amb el mall i un flequer que treu pa del forn, passant per les rentadores que tusten la roba per fer-la neta i, per citar només un altre exemple, per un ferrador de cavalls en plena acció. Sigui com sigui, cada any hi ha novetats. Cada any, doncs, els fidels al pessebre de la farmàcia Prat tenen ja la necessitat de conèixer aquestes novetats. En aquesta ocasió es tracta d'un ramat de xais amb llana de part de bo, uns pescadors que cusen les xarxes després de pescar i, a la part vertical, les plataformes s'han allargat amb acabaments de suro. Atent als visitants més joves que volien saber de quina manera les figures pujaven a les escenes verticals, en Jordi ha construït una mena de camí, una rampa que va fent revolts a la part frontal del pessebre.

De fet, fins i tot, els qui han vist les versions dels setze anys de la farmàcia hi troben racons i detalls nous. I és que aquest pessebre és un vertader espectacle. I quan dic espectacle vull dir exactament això. És un pessebre on hi ha un volcà que treu fum, un mar de núvols dels quals surten llamps i se senten trons, un pessebre on plou de part de bo, on també hi ha un riu on l'aigua s'escorre per desnivells i va a parar a un llac amb peixos de veritat i on els visitants poden tenir una visió subaquàtica... Hi ha horts amb hortalisses, vinyes, un desert amb sorra del Sàhara, la cova, etc. Un pessebre de luxe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.